RSS Feed

Lipcsei csata

Mogyorósi Géza - 2018. 11. 18. 8:00:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Lipcsei csata

Lehet abban valami sorsszerű, hogy annyi 2018-as kudarc után a germán foci válogatott éppen azon a szász városban mérte össze erejét az orosz nemzeti tizeneggyel csütörtökön, melyben a 20. század hajnalán megalakult a Német Labdarúgó Szövetség (DFB).

Mérleg: Mint emlékezetes Amszterdamban (3:0) és Párizsban (2:1) is kikaptak októberben a germán stoplis legények. November derekán – hazai pályán – az oroszok ellen illett megállítania Joachim Löw szövetségi kapitánynak a szörnyű vereségszériát! Már az első félidő 40. percében 3:0-ra vezettek, s ezt a kellemes előnyt a rangadó végéig megőrizték a négyszeres világbajnok srácok.

Ha ez a lipcsei csata nem is volt annyira véres, mint 205 esztendeje a napóleoni seregekkel szemben, kellett már a Löw-brigádnak a diadal. Pláne, hogy a döbbenetes nyári vébé kudarc ellenére szövetségi kapitány maradhatott Európa legszebb hajú trénere. Fiatalított teamje az ősszel eddig öt meccset játszott. Csütörtök estig 6:3-as volt a negatív gólarány, amit az oroszok ellen 6:6-ra sikerült szépíteni. Bravo!

Én nem, de a belföldi sportsajtó szeptembertől látni véli az előremutató változásokat az NSZK-ban. Sok drukkert nem varázsolt el a németek eddigi szereplése. Csüt. este sem volt teltházas a lipcsei aréna. Az oroszok elleni nemzetközi stoplis randira csupán 35 ezer ember volt kíváncsi, noha lett volna még hely a lelátókon és a (mostanában gyengélkedő) FC Bayern egy-egy Bundesliga viadalát kétszer ennyien nézik meg a müncheni stadionban - (nem) szotyizva.

Eredményhírdetés: A (frissen világbajnok) franciákkal gólmentes volt az első, koraőszi, Löw-féle fűnyírás. Az októberi visszavágón tízenegyessel szerzett előnyt a vendéggárda, de a házigazdáknak is büntetőt ítélt a szerb bíró, s a szerencsétlenkedő Manuel Neuer hálóját kétszer rezegtették meg az ügyes francia fiúk. Jobban ízlett a sör pár hete, Löwék második rangadója alatt. NSZK-Peru 2:1. S akkor végre illett volna győznie a német válogatottnak! De nem! A hollandok ellen azon szombat este nem lépett pályára a török ősökkel büszkélkedő Mesut Özil, miként Mario Gómez García – német anya, spanyol apa – sem veszi fel többé a négy csillagos válogatott mezét. Miközben Amszterdamban (3:0) és Párizsban (2:1) is kikaptak a germán fenegyerekek, 2018. november 15-én, Lipcsében sikerült három góllal (3:0) megállítania Löwnek a vereségszériát. Ha ez hétfőn este a hollandok ellen {Nations League} ismét összejön Gelsenkirchenben, a Veltins-Arenában, akkor fellélegezhetnek a német focisták és szurkolóik is. Lesz feltámadás!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ