RSS Feed

ITM: tovább bővült az ipari termelés

mti - 2018. 11. 13. 13:19:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tovább bővült az ipari termelés szeptemberben, ami elsősorban a gumigyártásban elért, több mint 13 százalékos és a kőolaj-feldolgozásban tapasztalt 11 százalék feletti növekedéssel magyarázható - mondta Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira reagálva.

    A KSH keddi közlése szerint szeptemberben a munkanaphatástól megtisztított ipari termelés 2,2 százalékkal emelkedett, a nyers adat szerint 0,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. 
    A helyettes államtitkár kifejtette, a termelés növekedéséhez a gumigyártásban és a kőolaj-feldolgozásban tapasztalt növekedés mellett az élelmiszergyártás és a villamos energiához köthető iparágak számottevő bővülése is hozzájárult.
    Hangsúlyozta: a bővülő iparágak lehetőséget biztosítanak a magyar gazdaság járműipari függőségének csökkentésére. Hozzátette: egyre több iparág képes olyan versenyképes termékek előállítására, amelyek a következőkben meghatározhatják a gazdaságot.
    Az ipari termelés növekedésében komoly hajtóerőnek számítanak - a versenyképességet is biztosító - kormányzati beruházások - fogalmazott Pomázi Gyula.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ