RSS Feed

Kiterjeszthetik a helyi iparűzési adó alóli mentességet

mti - 2018. 11. 09. 17:12:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A városvezetés javaslatára kiterjeszthetik a helyi iparűzési adó alóli mentességgel érintett vállalkozások körét, ugyanis a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott javaslat szerint a mentesség az adóalap által meghatározott határát az eddig 1 millióról 1,5 millióra emelnék.

A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett - a budapest.hu oldalon pénteken - közzétett előterjesztésben az olvasható, hogy jelenleg a helyi iparűzési adómentesség a fővárosban azt a vállalkozót illeti meg, akinek a helyi adókról szóló törvény előírásai szerint számított adóalapja az 1 millió forintot nem haladja meg.
    A benyújtott javaslatban azt kezdeményezik, hogy a helyi iparűzési adó alóli mentesség azt a vállalkozót illesse meg a vállalkozási szintű adóalapja nem haladja meg a 1,5 millió forintot.
    A háziorvos, védőnő vállalkozások adómentessége nem változik - áll a javaslatban.
    Kiemelték: a megalkotandó új szabályozás adómentességet bővít, kedvezőbb helyzetbe hozva a kisvállalkozásokat.
    A javaslathoz mellékelt hatásvizsgálat szerint a fizetési kötelezettség alól a jelenlegi mintegy 27 ezer 400 adózó helyett várhatóan több mint 46 ezer mentesül, ugyanakkor a fővárosban összességében hozzávetőlegesen 300 millió forint kiesést generál, mely a fővárosi önkormányzat költségvetésében mintegy 160 millió forintot jelent.
    A módosított rendelet 2019. január elsejével lépne hatályba.


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ