RSS Feed

Rossi visszafelé megy az időben?

Dalia László - 2018. 11. 14. 8:00:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rossi visszafelé megy az időben?

Rossi szövetségi kapitány keretében két meglepetés van, Dzsudzsák és Böde beválogatása. Természetesen van, aki lelkendezik és a sportlap is lehozott egy cikket, miszerint az al-Ittihad Kalba együttesénél félistenként tekintenek a magyar balszélsőre. A sporttárs persze egy olyan brazil, aki nálunk is focizott, többek között a Kisvárdánál.

Ez így rendben is lenne, hogy egy kis arab csapatnál, ahol egy ötcsillagos hotel lakosztályában kapnak szállást és a gázsi is jóval több, mint egy  európai középcsapatnál, ahol esetleg Dzsudzsákot fogadták volna. Évekkel ezelőtt Dárdai is szívesen látta volna a Herthánál, de akkor is kevesellte a fizetést. ma pedig már nem is férne be a berlini kezdőbe.Böde is a kispadon ül a Ferencvárosnál, bár több meccsen is jól szállt be, gólokat rúgott például a gyengécske DVTK-nak. Nos, ettől még a két játékos akár be is férne a magyar válogatott keretébe, de mi volna a haszna a két vén rókának, akiknek már a gyorsasága is megkopott, s talán van egy-két fiatal csatár, akiket be kéne építeni egy jövendő válogatottba, mert úgy tűnik, a Nemzetek Ligája már elúszott.

A jelek szerint Marco Rossi a vereségek után megingott, már az állását félti és visszanyúl időben. Egyetlen tárgyilagos szakember sem javasolná, hogy biztonsági játékból a  régi idők focistáival kezdjen. Nem hiszem, hogy velük jobban szerepel majd a csapat, de ha a következő két meccs mégis jobban sikerülne, akkor sem lépne előrébb a válogatott. Ha pedig kudarc lesz, Rossi elveszítheti az arcát.Persze, könnyű a partvonalról okoskodni, hiszen az olasz edző nagy megtiszteltetésnek vette, hogy a magyar válogatott edzője lehet, s nem akar könnyen lemondani róla. Leekensnek nem volt elképzelése, Rossinak talán. Most viszont kapkod, s ez aligha vezet jóra.

Legyen bárki is a magyar szövetségi kapitány, s az is mindegy, hogy magyarul beszél a játékosokkal vagy németül, nem lehet csodát várni. Ha én volnék az MLSZ elnöke, egyet azért elvárnék, hogy próbáljon egy csapatot építeni abból a kevés hadra fogható játékosból, akiben van annyi spiritusz, hogy a nemzetközi mezőnyben sem ijed meg. Az ugyanis kevés, hogy valaki itthon villog, de megijed az első rendes hátvédtől. Azt viszont az MLSZ elnökének is tudomásul kell vennie, hogy időt kell hagyni a szövetségi kapitánynak és nem várhatjuk el, hogy erősebb csapatokat megverjen. ma már az észtek és finnek sem rosszabbak. Sajnos.

Fotó: sportfaktor.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ