RSS Feed

2,2 százalékkal nőtt az ipari termelés

mti - 2018. 11. 08. 10:02:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szeptemberben az ipari termelés munkanaphatástól megtisztított volumene 2,2 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, a nyers adat 0,6 százalékos csökkenést mutat, - jelentette csütörtökön első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

    A szezonálisan és munkanap tényezővel kiigazított ipari kibocsátás szeptemberben az előző hónaphoz viszonyítva 2,1 százalékkal csökkent.
    Idén szeptemberben eggyel kevesebb munkanap volt, mint tavaly - jelezte az adatok ismertetésekor Paczári Miklósné, a KSH osztályvezetője.
    Elmondta: a járműgyártásban nagyobb, az elektronikai termékek gyártásában kisebb mértékben visszaesett a termelés, az élelmiszeriparban az előző hónaphoz hasonló mértékben nőtt.
    A járműgyártás kibocsátása éves összehasonlításban harmadik hónapja csökken, júliusban és augusztusban 6,4 százalékkal, illetve 6,9 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása viszont március óta töretlenül emelkedik, augusztusban 11,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az élelmiszeripar termelése az első nyolc hónapban 5,3 százalékkal, augusztusban pedig 3,8 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál.
    A termelés az év első kilenc hónapjában 3,1 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.
    Az ipari termelés szeptemberi részletes adatait november 13-án közli második becslése alapján a KSH.


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ