RSS Feed

Olasz közönségdíj a Lajkóért

Magyar Nemzeti Filmalap - 2018. 11. 07. 17:00:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Olasz közönségdíj a Lajkóért

Magyar film lett a közönségkedvenc Triesztben. Lengyel Balázs első mozifilmje, a LAJKÓ – CIGÁNY AZ ŰRBEN című fekete komédia nyerte a 18. Science+Fiction fesztivál közönségdíját. Az olaszországi seregszemle 25 új mozifilmet és számos rövidfilmet vonultatott fel. A magyar rendező személyesen vette át a díjat.

Lengyel Balázs az HBO sikeres tévésorozatának, az Aranyélet második évadának a vezető írója, akinek a Lajkó – cigány az űrben az első játékfilmes rendezése. “A Lajkó a XX. század történelmének őrültségeit és sötétségét vígjátéki eszközökkel megmutató történet. Hősei valós és kitalált figurák, helyszínei valós és képzelt vidékek, fordulatai valós és mágikus események. A XX. század nagyszüleink százada, az ő sorsaik nyögik azoknak a borzalmaknak a súlyát, amiről talán humorral lehet a legőszintébben beszélni, és ami kihat a mai generációk életére is” – vallja a rendező a történetről.

A Keresztes Tamás, Gyabronka József és Pálffy Tibor főszereplésével, a Filmalap támogatásával készült vígjátékot március végén mutatták be a hazai mozik, a nemzetközi premier az A-kategóriás varsói filmfesztiválon volt októberben. 

Bővebben: http://www.sciencefictionfestival.org/2018/11/04/i-vincitori-della-18a-edizione-del-trieste-sciencefiction-festival


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ