RSS Feed

Forma-1-es futamra készül Vietnám és Hollandia

M. A. - 2018. 11. 04. 16:30:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Forma-1-es futamra készül Vietnám és Hollandia

Egyre biztosabbnak látszik, hogy 2020-ban tovább hízik a Forma-1-es versenynaptár, hiszen a vietnámi és a holland futam szervező is pozitív fejleményekről adtak hírt. Hivatalos megerősítés még nincs, de a Nemzetközi Automobil Szövetség mindkét helyszínt támogatja.

A Liberty Media már a 2017-es hatalomátéveltkor jelezte, növelni szeretné az F1-es futamok számát, és bár több lehetséges helyszín esetében is nehézségekbe ütköztek, Vietnám és Hollandia úgy tűnik megkapja az F1-es futamrendezés lehetőségét.

Ami az ázsiai országot illeti, Hanoi városának önkormányzata csütörtökön már tényként közölte, hogy 2020-ban F1-es futamot rendez, hiszen megállapodott a sportág vezetőivel. A Nemzetközi Automobil Szövetség viszont ezt még nem erősítette meg. Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting korábban már ellátogatott a városba, a helyszín fölmérését követően pedig arról beszélt, a tervezett utcai pálya 2020-ra már készen állhat a királykategória fogadására.

Ami a Holland Nagydíjat illeti, kezdetben azt is egy új városi pályával hozták összefüggésbe, később viszont két klasszikus helyszín, Assen és Zandvoort kezdett „versenyezni” a versenyért, vagyis itt korábban már rendeztek Forma-1-es versenyeket. A szervezők most a pénzügyi kérdések tisztázásán dolgoznak, hogy 2020-ban ők is bekerülhessenek a naptárba: elmondták, igyekezniük kell, hiszen az F1 az eddigi erőfeszítések révén egyelőre még előnyben részesíti őket, ez viszont változhat, hiszen több érdeklődő is van.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ