RSS Feed

A Dilili á Paris az Urániában

mti - 2018. 11. 02. 17:00:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Dilili á Paris az Urániában

Idén 300 animációs rövidfilmet és tíz egész estés filmet láthat a közönség az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, amelynek november 28-tól december 2-ig az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont.

A seregszemlét a Kirikou figuráját megalkotó Michel Ocelot francia rendező személyesen nyitja meg - közölték a szervezők az MTI-vel.
    A rendező legújabb munkáját is bemutatja a magyar közönségnek: a Dilili á Paris című film a századfordulós francia művészvilág karikatúrája, amely akár az új, magyar animáció, a Ruben Brandt: a gyűjtő tükörképeként is szolgálhat. (Képünkön jelenet a francia filmből.) A két filmet elsőként a budapesti nézők láthatják egymás mellett.
    A bemutatott alkotások között lesz továbbá Mamoru Hosoda legújabb filmje, a Mirait is. 
    A nemzetközi fesztivál vetítéseit és kísérőprogramjait az Uránia Filmszínházban és városszerte több helyszínen, többek között a Francia Intézetben, a Lengyel Intézetben és a Három Hollóban tartják. 
    Az Anilogue fókuszában idén Olaszország, Horvátország és Szlovénia állnak: a fővárosi közönség idén az Adriai-tenger országaiban termett animációs filmekből kap ízelítőt.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ