RSS Feed

Reflektorfényben a magyar film Denverben

Magyar Filmunió/Magyar Nemzeti Filmalap - 2018. 11. 02. 13:00:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Reflektorfényben a magyar film Denverben

A magyar film lesz A 41. Denveri Filmfesztivál Fókuszában, San Franciscóban november 2-án kezdődik a Magyar Filmfesztivál. (Képünkön Mészáros Márta az Aurora Borealis forgatása közben.)

Tíz magyar mozifilmet és egy rövidfilmet tűz műsorra az október 31-től november 11-ig tartó kolorádói rendezvény a Denver Film Society szervezésében.

A szervezők a világhírű magyar rendező Mészáros Márta előtt tisztelegnek legutóbbi alkotása, a chicagói filmfesztivál közönségdíjas Aurora Borealis – Északi fény című Törőcsik Mari főszereplésével készült magyar történelmi film vetítésével.

Antal Nimród A Viszkis című alkotása és Gárdos Éva Budapest noir-ja szintén meghívást kapott a rangos amerikai seregszemlére, utóbbit Gárdos Éva személyesen mutatja be a filmfesztivál közönségének.
A legújabb magyar alkotások közül Denverben műsorra tűzik az Örök tél, a Genezis, a Virágvölgy és az Egy nap című egész estés játékfilmeket, valamint a Még nem című MOME-n készült animációt. 

A 2017-ben debütált filmek közül látható lesz a Kincsem, A hentes, a kurva és a félszemű és a Jupiter holdja is. 

A nagy sikerre való tekintettel idén 5. alkalommal is megrendezik november 2-3-án a San Franciscó-i Magyar Filmfesztivált. A Coppola Theatre-ben hét kortárs magyar filmalkotást, köztük a Kincsem, a Liza, a rókatündér, az Aurora Borealis című filmeket láthatják a magyar mozi szerelmesei.
A San Franciscó-i Egyetem Filmszakával és a Central European California Cultural Institute-tal (CECI) közösen szervezett fesztivál különlegessége, hogy Steven Kovács professzor vezetésével egy magyar filmkurzus is épül a program köré, ennek köszönhetően az öbölben élő amerikai-magyar diaszpóra mellett az amerikai diákokhoz is eljutnak a nagysikerű hazai alkotások. 


Fotó: -A-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ