RSS Feed

Azúros látomás

Major-Ádám Andrea - 2018. 11. 01. 8:00:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Azúros látomás

Vadonatúj klippel jelentkezett a pesti alternatív pop-rock banda, az A®UR. A friss és a hozzá készült videó egy új szerelem perspektíváját jeleníti meg két ellentétes fél szemszögéből. A "Látomás" a zenekar november 7-én debütáló, "Titkod vagyok én" című nagylemezének előfutára.

A legújabb szerzemény nem csak szövegében és hangzásában, de képi világában is felforgató, egy olyan szerelemről szól, ami valami miatt nem teljesedett ki és talán soha nem is fog.

 "Előfordul, hogy valakit örökre elveszítünk, nincs visszaút, többé nem része az életünknek és onnantól fogva az álmainkban visszatérő emlékképpé halványul. Fontos eleme a dalnak és a klipnek az a tehetetlenség, amit ilyenkor érzünk. A dallamvilág kezdetben melankolikus, a végére viszont kisüt a nap"- mesélte a frontember, Baka Rebeka a dal születéséről.

 A számhoz készített klip érdekes szembenállást mutat meg Rebeka higgadtságán és Herczegh Péter színész kivetkőzésén keresztül. Ők ketten egymás tökéletes ellentétei, mégis kiegészítik egymást. Az énekesnő így írta le a klip karaktereit:

 "A videóban a főszereplők két pólust jelenítenek meg, ez Jin és Jang, fény és sötétség szembenállása. A mindenkiben élő kedvesség és a szörnyeteg egyszerre jelenik meg. A zenekar szerepe a közösség építő jellegét hivatott betölteni, ez egyben a banda ars poétikája is, miszerint nem vagyunk egyedül. "

 
Az A®UR alig két éve alakult és máris megnyerte az Öröm a zene tehetségkutató versenyt, bekerült a Hangfoglaló Program húsz támogatott zenekara közé, fellépett a VOLT Fesztiválon, de játszott már a GMK-ban, a Fészekben, valamint a Müller Péter Sziámi And Friends zenekar vendégeként a Kobuciban, és a Gödörben, valamint turnézott a Lóci játszikkal is országszerte. Az A®UR Titkod vagyok én” lemezbemutató nagykoncert pedig  november 15-én lesz a Dürer Kertben. 

 


Fotó: elmenyem.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ