RSS Feed

Kahlo utolsó budapesti hétvégéje

index - 2018. 10. 28. 18:04:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kahlo utolsó budapesti hétvégéje

A Frida Kahlo kiállítást egy hétig lehet megnézni, az utolsó napokra extra nyitvatartással készülnek. Már több mint 200 ezren nézték meg a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-kiállítását. A múzeum szerint a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlat az év legsikeresebb kiállítása Magyarországon.

Az egy hét múlva, november 4-én záró kiállítás az utolsó hétvégén, szombaton és vasárnap is hosszabbított nyitvatartással, este tíz óráig várja majd a látogatókat.

A XX. század "talán legmeghatározóbb" női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett tárlat régi adósságot törleszt, hiszen a közönség már régóta várta a csak sok évvel halála után világhírűvé vált, ám azóta is töretlen népszerűségnek örvendő mexikói művész magyarországi bemutatkozását - olvasható a múzeum közleményében.

A festőnő születésének 111. évfordulóján megnyílt kiállításon 35 alkotás - 26 festmény és 9 rajz - látható. A tárlaton a művész védjegyévé vált önarcképei mellett szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az egyik legelső vászonfestménye, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék és szimbolikus tartalommal telített alkotások is.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ