RSS Feed

Panda, Ypsilon és a többiek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 10. 23. 17:06:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Panda, Ypsilon és a többiek

Itáliában már sok százezer új gépkocsi kapott rendszámot 2018-ban. A frissen üzembe helyezett modellek viadalában a Fiat Panda és a Lancia Ypsilon a sztár. Spanyolországban a Seat vezeti az eladási listákat.

Olaszországban a Panda és az Ypsilon mögött a bronzérem a Fiat Tiponak járt tavaly. S 2018-ban is töretlen a retró Fiat 500-as népszerűsége. A kiskocsik (és mopedek!) szeretetének - a szűk utcás, parkolóhely hiányos - itáliai városokban már sok évtizedes hagyománya van. A belföldi márkák mellett a germán verdákat szintén kedvelik csizmaországban. A legelterjedtebb importjárgány a Volkswagen Golf.

A szomszédos Franciaországban is "hazafias szellemben" választanak új autót a polgárok. A Renault Clio és a Peugeot 208-as fogy a legjobban a kereskedőknél. VI. Fülöp király napsütötte államában a (hajdan a Fiattal, ma a Volkswagennel rokon) Seat vezeti az eladási listákat. A spanyol vevők fele-fele dönt benzines, illetve dízel modell mellett. Az elektromos automobilik piaca egyelőre szerény. A legkelendőbb típus hagyományosan a hazai Seat Ibiza és a Leon. Az Opel Corsa bronz érmes volt, s 2018-ban is jellemzően jól fogynak az alsóbb árszegmens típusai.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ