RSS Feed

Az EU támogatja Budapest innovációs elképzeléseit

mti - 2018. 10. 10. 18:26:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az EU támogatja Budapest innovációs elképzeléseit

Az Európai Bizottság 22 városnak, köztük Budapestnek nyújt támogatást innovatív városfejlesztési projektjeinek finanszírozásához - közölte az uniós bizottság szerdán. A tájékoztatás szerint az innovatív városfejlesztési tevékenységek területén tavaly meghirdetett, harmadik pályázati felhívás során nyertes városok között Budapest az energiahatékony szociális lakások kialakítását célzó projektjéhez.

A tájékoztatás szerint az innovatív városfejlesztési tevékenységek forrást biztosítanak az európai városok számára ahhoz, hogy a 2014-2020-as időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból összesen 372 millió euró keretösszeg erejéig innovatív projekteket finanszírozzanak. A cél konkrét megoldások meghatározása, tesztelése és terjesztése a közös városfejlesztési kihívások kezelésére.
    Az Európai Bizottság egyúttal közzétette negyedik pályázati felhívását az innovatív városfejlesztési tevékenységek területén.
    Az Európai Regionális Fejlesztési Alap keretében 92 millió euró fog rendelkezésre állni különféle városi kihívásokra választ adó innovatív megoldások finanszírozására. Ilyen például a levegőminőség, az éghajlatváltozás, a lakhatás vagy a munkahelyek és készségek a helyi gazdaságban. A pályázati felhívás célja továbbá a digitalitással, a környezetvédelemmel és a befogadással összefüggő projektek finanszírozása. 
    A negyedik felhívásra szerdától 2019. januárig lehet pályázatot benyújtani. A nyertes városokat 2019 nyarán hirdetik ki - közölték.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ