RSS Feed

Régi csibészek

Dalia László - 2018. 10. 11. 12:36:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Régi csibészek

Van néhány magyar fociíró, akik álmukban is percre pontosan megmondanák, hogy a Real Madrid vagy éppen a magyar aranycsapat hányadik percben rúgott gólt egy meccsen és ki volt a gólszerző. Dénes Tamás és Lakat T. Károly napestig versenyezhetne és egyikük sem tévesztene, így aztán nekik nem telhetett sok időbe, míg az aranylabdás csibészekről írtak egy könyvet.

Focimesék is lehetett volna a kötet címe, hiszen könnyed stílusban mesélnek Maradonáról, Zlatanról, Balotelliről vagy éppen Cantonáról.Maradonáért 8 millió dollárt fizetett ki a csöppet sem tehetős nápolyi klub. viszont azt várták, hogy 300 ezer munkanélkülinek ad majd reményt, vagy legalábbis szórakozást, cirkuszt. George Best a hatvanas években akkora sztár volt Angliában, mint Mick Jagger. rengeteg pénzt keresett, de mindent elköltötte csajokra, piákra és gyors autókra.Paul Breitnert szalonkommunistának tartották, mégis elszerződött Franco tábornok kedvenc csapatához. Zlatan Malmöben gyakran úgy járt edzésre, hogy útközben elkötött egy biciklit, mert sajnálta a pénzt villamosjegyre költeni. ma háztömbjei vannak. Balotelli, az olasz-ghanai csodagyerek még ma is játszik, de balhéból balhéba tart, csapattól csapathoz vándorol, néha ezer fontos ajándékoz egy koldusnak és vagyonokat fizet ki parkolási bírságra. Cantonáék barlanglakásban éltek, s Eric fiúk mégis nagy focista lett, aki aztán mindenkivel összeveszett, lehülyézett az edzőket, a bírókhoz hozzávágta a labdát, manapság inkább színészkedik. 
Persze, egy pillanatig sem gondoljuk, hogy a magyar csibészeket ki lehet hagyni egy ilyen könyvből, hiszen köztük is voltak bőven, Mészöly, Farkas, Kocsis Lajos. Törőcsik András is szolgált jó néhány történettel a szerzőknek. (Kossuth Könyvkiadó)

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ