RSS Feed

Karácsony: gyámság alá helyezte Budapestet a kormány

mti - 2018. 10. 10. 16:35:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Karácsony Gergely sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatójára reagált. Úgy vélekedett: önmagában az, hogy a Fidesz "méltóztatott" megőrizni a közvetlen főpolgármester-választást, nem jelenti, hogy nem sérült tovább a budapesti önkormányzatiság. A kormány támogatása nélkül semmilyen fejlesztést nem fog tudni megvalósítani a főváros.

    Szavai szerint az elmúlt nyolc évben rengeteget sérült Budapest függetlensége: a költségvetés a felére süllyedt és sok feladatot államosítottak. Most tulajdonképpen az történt, hogy egy alku keretében a Fidesz megőrizte az önkormányzatiság látszatát a közvetlen főpolgármester-választással, de gyakorlatilag államosította az összes fővárosi fejlesztést - jelentette ki.
    Budapest a gazdasági teljesítményének a töredékét sem kapja vissza, és ez a néhány százalék is a kormányon keresztül fog érkezni - hangoztatta Karácsony Gergely.
    Kiemelte: ami a kabinetnek fontos, az nem feltétlenül az a fővárosiaknak. Sok pénz megy el stadionokra és hasonló projektekre, melyek nem javítják, sőt akár rontják is az életminőséget.
    Az, hogy a Fidesz kit indít a főpolgármester-választáson, a párt belügye, az azonban nem, hogy megőrződjön Budapest megmaradt autonómiája.
    A Párbeszéd elkötelezett abban, hogy olyan politikai együttműködés alakuljon ki a voksoláson, ami a fővárosiak többségének akaratát tudja képviselni - jelentette ki a társelnök.
    Karácsony Gergely közölte, hogy támogatják az előválasztás intézményét, és kérdésre felelve azt is: valószínűleg el fog indulni egy ilyen megmérettetésen. Azt mondta, ha így alakul, akkor főpolgármester lesz, és ő fogja vezetni a budapesti fejlesztési tanácsot.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ