RSS Feed

Classic Expo 2018

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 10. 09. 9:31:51 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Classic Expo 2018

Így a tél közeledtével lassan garázsokba kerülnek a féltve örzött/használt veterán járművek. Aki nosztalgiázni akar, netán négykerekű karácsonyi ajándékot keres, annak jó programm lehet az október 19-én nyíló ausztriai, nemzetközi oldtimer mustra.

A salzburgi vásárközpont (Messezentrum) lesz a házigazdája a pénteken rajtoló, hagyományos, őszi oldtimer mustrának. Történelmi mopedek, mocik, limuzinok, kombik és kabriók éppúgy szerepelnek az osztrák buli kínálatában, mint sok évtizedes furgonok, kisebb-nagyobb teherjárművek és (kemping) buszok. A 2005 óta megrendezésre kerülő veterán seregszemlén a Youngtimer szerelmesek a 20. század végi kedvencekkel is találkozhatnak – megfizethető áron. Október 21-én estig alkatrészbörze is csábítja a 40 ezer négyzetméteres szakvásár látogatóit. A 13 €urós (kb. 4.200 forint) belépők egész napos szórakozást garantálnak Ausztria egyik legszebb, romantikus városában.

Addig is, amíg megjelenik 2019-ben az utakon a legújabb, nyolcadik generációs Golf, érdemes szemügyre venni a legendás ős-VW-t a Classic Expo-n. Mint emlékezetes, bő hét évtizede készült el a romos Németország brit megszállási övezetében a Volkswagen ezredik modellje. A bájos Käfernek - Európában és más kontinenseken - napjainkban is sok milliós rajongótábora van. Amint azt a népszerű oldtimer találkozók bizonyítják, működőképes veterán modellekből sincs hiány! Persze a VW Bogár sztori nem 1946-ban startolt, hanem már jóval a második világháború előtt. A zseniális konstruktőr, Ferdinand Porsche már a 30-as évek derekán előrukkolt farmotoros nóvumával, melyet egy csehszlovák Tatra ihletett meg. A perecablakos, letisztult formavilágú, kétajtós autót akkoriban még KdF-nek (Kraft durch Freude = Erő öröm révén) néven került bemutatásra. Äm a világot, mint Volkswagen Käfer hódította meg.
Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ