RSS Feed

NSZK: szomorú szeptember

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 10. 08. 9:14:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

NSZK: szomorú szeptember

Az Európai Unió legnépesebb tagállamában idén, már 2,7 millió új gépkocsi kapott rendszámot. A múlt hónapban viszont mintegy 30 százalékkal visszaesett a kereslet: csupán 200 ezer autót értékesítettek a német szalonok.

A szakemberek szerint az ezredforduló óta nem volt ilyen pocsék forgalmuk a járműkereskedőknek. Noha 2018 eddig eltelt időszakában közel ötödével csökkent a dízel modellek kereslete, a többi – benzines, hibrid, elelktromos, gázüzemű – erőforrással kínált új kocsik jól fogytak. Egészen koraőszig, amikor a VW értékesítés 62 százalékkal, s az Audi forgalmazás még durvábban visszaesett. Mercedesből és BMW-ből is kevesebbet adtak el a szalonok szeptemberben.

2018 utolsó negyedévében normalizálódhat Németországban az új gépkocsik forgalmazása, mert október elején a berlini kormány nyilvánosságra hozta a régebbi dízel modellek környezetkímélőbbé való átalakításának, cseréjének tervét. Mivel az NSZK-ban mintegy 15 millió dízel jármű gurul, nem egyszerű, gyorsan végrehajtható, olcsó feladat az elsősorban 2015 előtt üzembe helyezett személy- és teherjárművek korszerűsítése, környezetbarátabbá tétele.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ