RSS Feed

Zár a 185. sörünnep

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 10. 07. 12:53:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Zár a 185. sörünnep

A hagyományoknak megfelelően a bajor főváror főpolgármestere {Dieter Reiter} csapolta meg az első söröshordót az idei Oktoberfest nyitányaként. A vasárnapig tartó bulin a folyékony kenyér literje már átlépte a 10 eurós lélektani határt.

Idén szeptember 22-én délben csapolták az első korsó sört a müncheni Oktoberfesten, s azóta több millióan buliztak, ettek-ittak ott. A folyékony kenyér literje már átlépte a 10 eurós lélektani határt, de szerintem ez cseppet sem zavarta a bel- és külhoni publikumot. Biztosra veszem, hogy a bajor főváros 185. sörünnepén nem volt hiány magyar vendégekből sem. Egyrészt München remek hely, másrészt 7 óra alatt kocsival oda lehet repeszteni. Harmadrészt, a festői délnémet tartományban nagyon értenek a gasztronómiához, turisztikához. Ja, és el ne felejtsem a germán „Bier” íze, minősége kiváló! Azt nem tudom, hogy mit szokott inni a Bajorországba bumerángként visszatérő – illiberális – magyar kormányfő. Ám az Oktoberfesten szolgálatot teljesítő honfitársaink szabadidejükben biztosan tesztelték a habzó csemegét.

Micsoda? Magyar rendőrök járőröztek ősszel Németországban?! Bizony én is felkaptam a fejem a hírre, hogy a nyáron Münchenben tárgyaló Pintér Sándor megállapodott bajor kollégájával abban - 1-2 sör mellett? - hogy az Oktoberfest biztonságáról magyar zsaruk is gondoskodnak majd. Joachim Herrman tartományi belügyminiszter – a német migráns téma vasökle – jelezte: „a müncheni sörfesztiválon az idén is dolgoznak zsebtolvajok elfogására szakosodott magyar rendőrök.” Ez azért picit azt is sejteti, hogy külföldi bűnelkövetők Európa szegényebb tájairól szintén várták a buli startot. Sör, perec, mélydekoltázs, bőrgatya – zene. A 185. Oktoberfest igazi népünnepély, persze nem a csóró rétegeknek! Várhatóan 2018. október 7-ig ezúttal is több millió „kultúrára” szomjas polgár keresi fel a bajor metropolisz hagyományápoló rendezvényét. Prosit!


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ