RSS Feed

Színházi előadást is tartottak Aradon

mti - 2018. 10. 07. 7:59:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Színházi előadást is tartottak Aradon

Színházi előadást is tartottak Aradon az 1848/1849-es szabadságharc tizenhárom vértanújára emlékezve, a gyásznap előestéjén Pozsgai Zsolt október hatodika tiszteletére írt darabját, a Magyar Golgotát láthatta a közönség az Aradi Kamaraszínház és a Horatio Színházi Társulat előadásában - hangzott el az M5 csatorna szombat esti Kulturális Híradójában.

    A dráma az egyik magyar elítélt, Török Ignác sorsán keresztül mutatja be a 169 évvel ezelőtti aradi eseményeket.
    Pozsgai Zsolt író, rendező elmondta: úgy gondolta, hogy az eddigi aradi megemlékezések után egy olyanfajta magánéleti szálat érdemes kibontani, amely kicsit mélyebbre vezeti a nézőt, mint az ismert sémák, amelyeket az aradi tizenhárom vértanú kivégzése jelent. "Úgy gondoltuk, hogy ezt magánéleti szemszögből is meg lehet mutatni" - tette hozzá. Az előadás Török Ignác életének utolsó estéjét idézi fel, amikor volt szerelme és az addig soha nem látott lánya az aradi várba érkeznek. A tábornok volt az egyetlen, akivel az ítélet végrehajtása előtt szívroham végzett.
    Szabó Máté színművész elmondta: ez egy idézőjelbe tett kellemes játék az aradi vértanúkkal, illetve Török Ignác személyével. 
    "Úgy gondolom, hogy megható, nemcsak számunkra, hanem a nézőtéren ülők számára is" - mondta.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ