RSS Feed

Ez is győzelem

Regös István - 2018. 10. 04. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ez is győzelem

Ezekben a napokban több ezer anya és apa kiáltott fel örömében, hogy végre! Idén tavasszal ugyanis szomorúak voltak, mert Nagy Anikót, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosát kinevezték egészségügyért felelős államtitkárnak. Nagy Anikó nemcsak a kórházában vívott ki hatalmas tekintélyt, hanem a társadalomban is. Amikor elköszönt a munkahelyétől, a munkatársaitól, bizonyára könnyeivel küszködött.

Az elmúlt években több riportot, interjút készítettem már vele és ezek során olyan különleges személyiségnek ismertem meg, hogy amikor értesültem az államtitkári kinevezéséről, elcsodálkoztam, mit keres egy ilyen csupa szív, a kórházáért, a betegeiért rajongó ember a nagypolitikában? Most pedig, amikor rövid államtitkári működése után 2018. október 2-án lemondott, sokan adhattak hálát, apák és anyák, hogy visszakapták kedvenc orvosukat.


Nem államtitkár… orvos!

Tavasszal azt írtam neki és róla, hogy bár tudom, ütésálló, de ő nem tudja, milyen síkos a politika terepe. Ott nincsenek szabályok, csak anyagi és hatalmi érdekek. A politikában a bokszring sem szögletes, hanem kerek, és még a szeme is be van kötve a versenyzőnek. Így hát nem látja honnan és kik ütnek. Felhívtam a figyelmét, hogy aki a földre kerül, azt nem segítik fel, sőt, még bele is rúghatnak. Megírtam, elcsodálkoztam a kinevezésén, de akkor arra gondoltam, egy pillanatra elhitte, hogy talán az új pozíciójában lesz lehetősége az egészségügy egészéért tenni. Egyre kevésbé érezhette azonban, hogy államtitkárként személyes tevékenységének van-e valamilyen haszna? Ő is megtapasztalhatta a gáncsoskodást, a meg nem értést, az irigységet. Bíztam abban, hogy egy ilyen tehetséges orvos, kitűnő szervező csak addig marad ebben az államtitkári pozícióban, amíg reményt lát a cselekvésre.

A kórház az élete

Nem tudom, hogy lemondása után – ezt csak remélhetem – visszakerül-e az államtitkársága előtti munkakörébe és újra ő lehet a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa. Ezren és ezren szeretnék ezt. Mert rá valóban igaz, hogy először is, másodszor is és harmadszor is orvos. Mekkora örömet fog okozni, amikor a kórházban reggelente ismét vizitelni indul és látja a mosolygó gyermekarcokat, ahogyan csillogó szemmel azt mondják neki: Doktor néni, jobban vagyok!Fotó: Máté Krisztián
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ