RSS Feed

Véres vadász dráma

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 09. 30. 17:19:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Véres vadász dráma

Az Európai Unió legnépesebb, erdőkben, mezőgazdasági területekben gazdag tagállamában 2016-ban kilenc személy sebesült meg vadászbaleset során. Tavaly két-két ember sérült meg, illetve hunyt el lövedéktől a német természet lágy ölén.

A festői Türingiában az éhes vaddisznó nem csak makkal álmodik. Az agyaras sertések rájárnak a parasztgazdaságok begyűjtés, aratás előtti ínyencségeire is, komoly károkat okozva a - kánikulára, terményveszteségre amúgy is panaszkodó - parasztoknak. Az elkanászodott emlősök ellen néha vadászokat vetnek be a volt NDK tájain, de másutt is.

2018 nyarán előbb egy hat éves kislány sebesült meg súlyosan a csípőjén és a karján egy türingiai kertben midőn elkallódott több töltény. Majd röviddel később egy peches vadászt terített le véletlenül társa. A 245 ezer profit tömörítő Német Vadász Szövetség, a Deutsche Jagdverband (DJV) tájékoztatása szerint az 56 éves áldozat a szerencsétlenség helyszínén életét vesztette. A szomorú ügyben nyomozás indult. Az érintett keletnémet vadásztársaság engedéllyel tartott fegyvereit, a tragédia körülményeit bűnügyi szakértő bevonásával vizsgálják.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ