RSS Feed

Hanti Vilmos fotókiállítása a MÚOSZ-székházban

Mixonline - 2018. 10. 05. 17:00:13 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hanti Vilmos fotókiállítása a MÚOSZ-székházban

Október 25-én nyílik Hanti Vilmos fotókiállítása a MÚOSZ székházában. A kiállítást, melyet Keleti Éva, Kossuth-díja fotóművész rendez, Beer Miklós, a Radnóti Miklós Antirasszista Díjjal kitüntetett váci püspök nyitja meg.

„Idén vagyok 60 éves. Úgy gondoltam, a korábbi kiállításaim fotóin túl lenne még 60 kép, amelyek érdekelhetnek másokat is.

Megkérdeztem Keleti Évát, vállalná-e ismét egy újabb kiállításom rendezését? Ő nagy örömömre igent mondott. 

Mennyi képet küldjek a válogatáshoz? – kérdeztem tőle, mert nem szerettem volna nagyon terhelni. Ő erre azt válaszolta: minél többet, hogy tudjon választani. Így átadtam neki 914 db fotót, de azért hozzátettem: ha nem talál 60 elfogadhatót, az sem gond, kevesebből is lehet kiállítás. Izgultam, mit fog szólni képeim láttán. Már másnap megszólalt a telefonom, hívott. 240 képet már kiválasztott, de nehezére esik azok számát tovább csökkentenie. A lélegzetem is elállt, amikor a képeimet említve többször használta a gyönyörűséges szót. Úgy gondolom, ennél nagyobb elismerést nem kaphat egy fotós a hazai fotóművészet legjelesebb nagyasszonyától!

Nagyon köszönöm Keleti Évának azt a sok-sok munkát, amit ezért a kiállításért végzett.

Egy műhelytitkot is muszáj elárulnom. Éva egy képet személyes érintettsége miatt nem akart beválogatni, noha azt a kiállításra alkalmasnak tartotta. Kérésemre került a kép a közönség elé.

Hálával tartozom azoknak, akik hozzájárultak a kiállítás megrendezéséhez. Többek között Szántai-Kiss Gergőnek is, aki a kiállítás plakátját készítette.”


Fotó: Hanti Vilmos
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ