RSS Feed

Várkert Irodalom - Madách Imre és a magyar dráma ünnepe

Naszály György-Kovács Szilvia - 2018. 09. 13. 17:00:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Várkert Irodalom - Madách Imre és a magyar dráma ünnepe

Szeptember 20-án folytatódik a magyar irodalom nagyjait, izgalmas kapcsolatait, szerelmeket és barátságokat bemutató Várkert Irodalom-sorozat a Várkert Bazárban. Először kerül a magyar dráma az est középpontjába.

Szeptember 20-án folytatódik a magyar irodalom nagyjait, izgalmas kapcsolatait, szerelmeket és barátságokat bemutató Várkert Irodalom-sorozat a Várkert Bazárban. Először kerül a magyar dráma az est középpontjába. Idén kettős évfordulót ünneplünk – 195 éve, 1823-ban született MADÁCH IMRE és 135 éve, 1883-ban mutatták be Az ember tragédiáját – szeptember 21-én, ezért ünnepeljük azon a napon a Magyar Dráma Napját.

VENDÉGEINK:
Huszti Péter színművész
Jankovics Marcell rajzfilmrendező, író
Szinetár Miklós színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró (képünkön)


„Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!”
Mit üzen ma Madách legismertebb drámája? Miképp reagál a kortárs drámairodalom Az ember tragédiájára? Hogy értették egykor és hogy értjük ma a teremtéstörténetet? Miképp kapcsolódik Paulay Ede, Zichy Mihály és Lugosi Béla a drámához?
Vendégeinkkel hanglemez, tévéjáték, rajzfilm, színpad és film is megidéződik egy különleges esten. Ebből az alkalomból az alkotó, a mű és a dráma előtt tisztelgünk – beszélgetéssel és felolvasószínházzal idézzük meg a szerzőt és halhatatlan művét, Az ember tragéiáját.

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna
Helyszín: Várkert Bazár, Rendezvényterem


Fotó: jegy.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ