RSS Feed

Nyílt nap és Dorian Gray bemutató a Spirit Színházban

Spirit Sajtó - 2018. 09. 11. 9:27:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nyílt nap és Dorian Gray bemutató a Spirit Színházban

Különleges nyílt nappal indítja az évadot a Spirit Színház. Szeptember 15-én művészek – többek között Gulyás Dénes és Papadimitriu Athina – vezetik körbe a színház tereiben az érdeklődőket, akik emellett a Mario és a varázsló és a Dorian Gray nyílt próbájába is betekinthetnek. Utóbbi darabot szeptember 20-án mutatják be a színházban Czeizel Gábor rendezésében, Eszes Szabolccsal a címsz

Hogyan működik egy színház, milyen egy próbafolyamat? Hol tartják a jelmezeket, és milyen lesz az új kamaraterem? Szeptember 15-én 11 és 17 óra között a Spirit Színház évadnyitó nyílt napján ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk. A közönség a vendégváró tértől a technikusi pulton, a színészöltözőn át az új kamarateremig bejárhatja az épületet, beülhetnek az előadások díszleteibe, emellett jelentős kedvezményekkel vásárolhatnak jegyet az új évad előadásaira. 

A fogadótérben többek között Megyeri Balázs Blaise, „Az óceánjáró zongoristája" muzsikál. Papadimitriu Athina koncerttel egybekötött vezetést tart a színházban, de Gulyás Dénes, valamint Eszes Szabolcs és Réti Barnabás vezetésével is bejárhatjuk a teret. Az érdeklődők két nyílt próbába is belenézhetnek: október 18-án mutatja be a Spirit Színház Thomas Mann Mario és a varázsló című művét, a világszerte ismert operaénekes, Gulyás Dénes ezzel a darabbal debütál prózai rendezőként, míg az évad első bemutatója a Dorian Gray lesz. 

„Lelkiismeret és gyávaság tulajdonképpen egy és ugyanaz, Basil. A lelkiismeret a cég bejegyzett neve. Csak ez a különbség” – hangzik el Oscar Wilde egyetlen regényében, a Dorian Gray arcképében. A korának botránykönyveként elhíresült mű görbe tükröt tartva mutatja be a társadalmat, amelyet elvakítanak a külsőségek, s ahol bármit képesek megtenni az élvezetek hajszolásáért. A történet szerint a gazdag, gyönyörű és naiv fiatalember, Dorian Gray megszállottja annak a gondolatnak, hogy örökké szép és fiatal maradjon, s ezért még akár a lelkét is eladná. Miután egyik barátja megfesti a portréját, a fiú csak azt fájlalja, hogy az ő szépségét az élet és az idő hamar lerombolja majd, míg a képé örök marad, s azt kívánja, hogy bárcsak ez fordítva lenne. A fiatalember hamarosan cinikus barátja, Lord Henry befolyása alá kerül, aki ráébreszti az élet ízeire. Dorian átadja magát az önző és rafinált élvezeteknek, férfiakat és nőket taszít a bűn útjára, majd egyre mélyebbre süllyed, s a züllés minden formáját megtapasztalja. Az események egyre riasztóbb fordulatot vesznek... A művet szeptember 20-án Czeizel Gábor rendezésében mutatják be a Spirit Színházban, a címszerepben Eszes Szabolcsot, a további szerepekben Réti Barnabást, Perjés Jánost, Bakonyi Alexát, Perjési Hildát és Pásztor Tibort láthatjuk. 

Évadnyitó nyílt nap: http://magazin.spiritkozpont.hu/evadnyito-nyilt-nap/

Színházi túrák: 

12.30 Papadimitriu Athina rövid koncerttel egybekötött vezetése Kutik Dezső gitárkíséretével
13.00 és 17.00 Gulyás Dénes vezetése
15.00 Eszes Szabolcs és Réti Barnabás vezetése

Nyílt próbák 

14:00 – Mario és a varázsló
16:00 – Dorian Gray

Regisztráció: a színház facebook oldalán 

Oscar Wilde: Dorian Gray – színpadi látomás

Szereposztás:
Dorian Gray- Eszes Szabolcs
Basil Hallward - Réti Barnabás
Lord Henry Wotto - Perjés János
Sybil Vane Bakonyi Alexa
Mrs. Vane, az anyja (és mások) - Perjési Hilda
James Vane, Sybil öccse (és mások) - Pásztor Tibor

Színpadra alkalmazta: Czeizel Gábor
Jelmez: Veréb Dia
Rendező: Czeizel Gábor

Előadások: 2018. szeptember 20., 27., 2018. október 11., 14., 29.
 
További információ: http://spiritszinhaz.com/eloadas/dorian_gray___lelekveszto 
YouTube - Dorian Gray és arcképe - Eszes Szabolcs mesél a főszerepről: https://www.youtube.com/watch?v=BZvtFitkbuo
 Fotó: Lantos Zsuzsa
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ