RSS Feed

Somlói Juhfark Ünnep tizenhét pincészet boraival

mti - 2018. 09. 10. 17:00:42 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Somlói Juhfark Ünnep tizenhét pincészet boraival

A Somló emblematkus szőlőfajtája, a juhfark legjobb tételeit vonultatja fel szombaton a tizenhét pincészet részvételével meghirdetett 3. Somlói Juhfark Ünnep, amely workshopokat, pincelátogatást és dűlőtúrát is kínál a Somló-hegyen.

A somlói juhfark bor a szőlőfajta és a termőhely tökéletes találkozásából születik. A Somló egész világon egyedülálló különlegességét a juhfark tudja legszebben megmutatni; és fordítva: a juhfarkra jellemző fajtajegyek a Somlón mutatkoznak meg legszebben. Az eredmény egy sokarcú, a könnyedtől a testesig minden stílusban utánozhatatlan, komplex, ásványos ízvilágú bor - hangsúlyozzák az szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
    A Somlói Juhfark Ünnep legtöbb programjának a somlójenői Tornai Pincészet ad otthont. Itt kerül sor a tizenhét pincészet részvételével meghirdetett sétáló kóstolóra, melynek során Somló vezetői borászataitól huszonkilencféle juhfarkot ismerhetnek meg a látogatók.
    A rendezvény első workshopja a juhfark eredetét, történetét és a somlói terroirral (termőhellyel) kialakult egyedülálló kapcsolatát vizsgálja, a Fiáth Attila borakadémikus által vezetett kóstoló a legtipikusabb juhfark tételeket keresi, majd ifj. Kamocsay Ákos borász a Tornai Pincészet díjnyertes juhfarkjait mutatja be.
    Az érdeklődők jelentkezhetnek a Somló-hegy nevezetes dűlőit bejáró túrára, valamint pincelátogatásra is.
    A Somlói Juhfark Ünnep részletes programja a http://www.tornaipince.hu/hu/hirek/somloi-juhfark-unnep-2018 található meg.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ