RSS Feed

Doráti Antal karmesterverseny hatvan dirigenssel

mti - 2018. 09. 10. 17:00:35 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Doráti Antal karmesterverseny hatvan dirigenssel

Hatvan dirigens, közte két magyar vesz részt a II. Nemzetközi Doráti Antal Karmester versenyen november 5-12. között Budapesten.

A versenyre 380 karmester jelentkezett 5 kontinens 33 országából, Kazahsztántól Chilén át Marokkóig a világ szinte minden tájáról. Budapesten az előzetesen kiválasztott 60 legjobb karmester méretteti meg magát, köztük két magyar dirigensnek, Erdélyi Dánielnek és Károlyi Sándornak is szurkolhat a közönség - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
    A döntőben a szakmai zsűri által kiválasztott három legjobb karmester versenyzik a MÁV Szimfonikus Zenekar közreműködésével. A versenysorozatot lezáró gálakoncertnek november 12-én a Pesti Vigadó ad otthont.
    A Budapesti Olasz Kultúrintézetben megvalósuló középdöntő és workshopok nyilvánosak, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a www.antaldoraticompetition.com oldalon lehet szombattól. 
    A díjazott karmesterek a pénzjutalmon kívül fellépési lehetőségekben részesülnek. Az első helyezettnek lehetősége nyílik egy-egy koncertet vezényelni a MÁV Szimfonikus Zenekarral, a genovai Carlo Felice Színházban Olaszországban, a Szentpétervári Nemzeti Színházban Oroszországban, az Estreamadura Szimfonikus Zenakarral Spanyolországban és a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színházban is.
    A zsűri elnöke Vásáry Tamás, a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek főigazgatója, tagja Giuseppe Acquaviva (Teatro Carlo Felice, Genova), Oliver von Dohnany (Slovak National Theater, Bratislava), Csaba Péter (MÁV Szimfonikus Zenekar), Alvaro Albiach (Orchestra de Extremadura, Spanyolország), Fabio Mastrangelo (St.Petersburg Symphony Orchestra, Oroszország) és Dian Csobanov (Plovdiv Opera, Bulgária).
    A II. Nemzetközi Doráti Antal Karmesterversenyt a Cortina Produkció, a Studiomusica Hungary és a MÁV Szimfonikus Zenekar együttműködésével rendezik meg.
Fotó: hu.wikipedia.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ