RSS Feed

A kompakt kategória kedvencei

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 09. 10. 8:44:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 A kompakt kategória kedvencei

Kora ősszel az ausztriai Autosalon Wels standjain már a 2019-es szezon új típusaival is megismerkedhet a publikum. Nagy érdeklődés előzi meg a komfortosabbá és elegánsabbá varázsolt, ötödik generációs Ford Focus premierjét.

A 20. század végén mutatkozott be az Escortot váltó Focus széria. A Ford ezen megbízható, de kissé unalmas modelljéből, többféle karosszéria variánssal és erőforrással eddig összesen 16 millió példány értékesítettek világszerte – jobb- és balodali kormánnyal. A szeptemberi, bázeli (Svájc), majd welsi (Ausztria) mustra mezőnyében persze nem a vadiúj Ford Focus lesz a kompakt kategória egyetlen sztárja.

Hiszen például Németországban, de a sógoréknál is évtizedek óta verhetetlen bajnok a Volkswagen Golf. A '74-ben debütált Bogár rokon immáron hetedik nemzedéke is kelendő – főleg benzines kivitelben. A  „Kompaktklasse” másik fontos, de kevésbé sikeres szereplője az Opel Kadettet váltó Astra család – immáron francia tualjdonban.  A Peugeot 308-as és Renault Mégane is ebben a szegmensben keresi a vevők kegyeit és akkor az ázsiai riválisokról – pl. Hyundai i30 – még szót sem ejtettünk.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ