RSS Feed

Lengyelország: ©koda mánia

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 09. 08. 8:10:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lengyelország: ©koda mánia

Akárcsak Finnországban, a lengyeleknél is az Octavia 2017-18-ban a toplista bajnoka. Sőt a második placc is a ©kodé lett a Fabia eladások révén. A bronzérmet a - belföldi gyártású - Opel Astra szerezte meg.

Azon aligha csodálkozhatunk, hogy a Cseh Köztársaságban hagyományosan az Octavia a sztár: ám az már nem magától értetődő, hogy az amúgy Volkswagen mániás svájciak is beleszerettek a "rokon" Skoda zászlóshajójába, mely kombi verzióban különösen csábító. S mi a helyzet északi szomszédainknál? Nos tessék bekapcsolni a biztonsági öveket! Szlovákiában No.1. Fabia, 2. Octavia, 3. Rapid.

Tovább barangolva Európa térképén megjegyzem, hogy a hajdani CCCP-rel, a mai Oroszországgal szomszédos Finn Köztársaságban már a 20. században sem idegenkedtek a polgárok a szocialista autóktól. A cseh(szlovák) farmotorosok helyett persze napjainkban a Skoda Octavia fogy a legjobban a kereskedőknél. Tavaly a Nissan Qashqai lett az ezüstérmes és dobogós helyet szerzett a svéd szomszédok Volvo S90/V90 típusa is. Akárcsak Finnországban, a lengyeleknél is az Octavia volt 2017-ben a toplista bajnoka: s most ősszel sem szomorkodnak a márkakereskedők. Sőt a második placc is a Skodáé a Fabia eladások révén. A bronzérmet a - belföldi gyártású - Opel Astra szerezte meg.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ