RSS Feed

Brazília: az Onix a bajnok

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 09. 10. 13:00:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Brazília: az Onix a bajnok

Míg Magyarországon a Suzuki Vitara a sztár 2018-ban, addig a német nyelvterületen a Volkswagen Golf a legnépszerűbb típus. Itáliában pedig a Fiat Panda, a franciáknál meg a Renault Clio a kedvenc.


Míg a német nyelvterületen hagyományosan a VW Golf a legnépszerűbb típus, addig Itáliában a Fiat Panda, a franciáknál pedig a Renault Clio a sztár. Spanyolországban hagyományosan a hazai Seat Ibiza és a Leon csábítja a legtöbb vevőt. S mi a helyzet például Dél-Afrikában? Nos a fekete kontinens - komoly járműiparral büszkélkedő - déli csücskében a terepjárós, furgonos erényeket ötvöző Toyota Hilux a bajnok. A városi forgalomban pedig a VW Polo Vivo a nyerő. A bronzérmes Ford Ranger típusból 2018-ban is havi több ezret értékesítenek a dél-afrikai szalonok.

Bezzeg a brazil vevők szíve más márkákért dobog. A Föld ötödik legnépesebb államában a {csupán Latin-Amerikában összeszerelt} Chevrolet Onix a kedvenc. Igaz a jó öreg Volkswagen Bogarak sem tüntek még el az utcákról. Pillantokon belül divatos lett Brazíliában a pár hónapja debütált Renault Kwid Crossover is. Ázsiában másmilyen az ízlés, hazahúz a szív. Dél-Koreában, ahol havonta több, mint százezer új kocsi kap rendszámot a Hyundai Grandeur és a ráncfelvarráson átesett Kia Sorento a toplisták éllovasa.
Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ