RSS Feed

Százezren látták a Frida Kahlo-kiállítását

mti - 2018. 09. 08. 8:00:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Százezren látták a Frida Kahlo-kiállítását

Az első két hónapban már több mint százezren látták a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-kiállítását - közölte az intézmény az MTI-vel csütörtökön. A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlat ezzel már most az év legsikeresebb kiállítása Magyarországon.

 A kiállítás még két hónapig, november 4-ig várja a látogatókat, akik a nagy érdeklődésre való tekintettel a szokásos nyitva tartáson felül a hétfői napokon is megtekinthetik a tárlatot - olvasható a közleményben.
    Mint írják, Frida Kahlo a 20. század talán legmeghatározóbb női művésze, aki csak sok évvel halála után vált világhírűvé, ám népszerűsége azóta is töretlen. Művészetének magyarországi bemutatásával régi adósságot törleszt a múzeum.
    A festőnő születésének 111. évfordulóján megnyílt kiállításon összesen 35 alkotás, közte 26 festmény és 9 rajz látható. A tárlaton a művész védjegyévé vált önarcképei mellett szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az egyik legelső vászonfestménye, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék és szimbolikus tartalommal telített alkotások is - áll a közleményben.

Fotó: cp
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ