RSS Feed

A Suzuki kivonul Kínából

index - 2018. 09. 06. 9:35:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Suzuki kivonul Kínából

A Suzuki az elsők között alapított gyárat Kínában a nemzetközi autógyártók közül, de a vásárlói szokások változásával lassan kiszorult a világ legnagyobb autópiacáról, ahogy az korábban már sejthető volt. Ennek ellenére egy darabig még kaphatók lesznek Suzuki jelvényes modellek.

Most a Suzuki közvetlen kínai jelenléte szűnik meg azzal, hogy a Changan Suzuki vegyes vállalat 50%-át a Suzuki eladja eddigi partnerének, a Chongqing Changan Automobile-nak. A megállapodás szerint a Changan továbbra is készít Suzuki jelvényes autókat licenc alapján, bár valószínűtlen, hogy a japánok újabb modelleket is átadnának a későbbiekben.

Nem ez az első alkalom, hogy a Suzuki elhagyni kényszerül egy nagyobb piacot. 2012-ben az Egyesült Államokból is kivonult a márka, mivel jellemzően kisméretű autókból álló kínálatuk iránt drámaian csökkent a kereslet. Most Kínában is hasonló történt: az olcsó kisautók piacát már a helyi gyártók uralják, míg a külföldi technikán alapuló drágább modellekből már a nagyobb, drágább típusokat keresik. Így a Suzuki kínálata iránt egyre csökkent a kereslet.

Ezzel a japán gyártó a jövőben kénytelen lesz elsősorban Japánra, Indiára és Európára támaszkodni, legalábbis ami a személyautó-eladásokat illeti, bár ezeken a piacokon egyelőre viszonylag erősnek látszik a márka.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ