RSS Feed

A nappal éjszakája

Regös István - 2018. 09. 11. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A nappal éjszakája

Felhívom az internet tisztelt olvasóinak figyelmét, ha tudnak olyan egyetemes fontosságú ügyről, aminek még nincsen napja, de még éjszakája sem, szíveskedjenek azt írásban szerkesztőségünkhöz eljuttatni. A Mixonline.hu egyéb teendői mellett felvállalja, ha kellő izgalmat okoz a javaslat, médianyilvánosságot biztosít.

Sajnos, lassan-lassan a mi fantáziánk végéhez ért, pedig az elején még lelkesen jelentettük meg gazdag ötlettárunkból a legjobbakat. Ennek köszönhetően fokozatosan kezdett betelni az Ügyek napja című rovat, de hogy ne szakadjon meg a lánc, segítséget kérünk Kedves Olvasóinktól!

Gondolkodjatok és szaporítsátok!

Érdemes átfutni a már megvalósult vagy előkészület alatt álló eseménynaptárt. Nehogy valaki azt higgye, hogy itt gyengéden humorizálunk, mert alapvetően nagyon is komolyan vesszük a témát. Egyedül nem is tudom összeszedni a címeket, csak ízelítőül említünk néhányat. Saját napja van a madaraknak és a fáknak. Ilyen nappal dicsekedhetnek az anyák, az apák, a pedagógusok, a gyermekek, a nők, a hősök, az ápolók, a mentők, a tűzoltók, a rendőrök, a méhek, a színházak is. De ugyancsak van napja a Földnek, a víznek, a hálának, az egészségnek, a költészetnek és a bolondoknak. Javasoljuk, hogy legyen Macskák napja, Illatok napja, Humor napja, Autók és Lovak napja, Alkoholellenes nap, Drogellenes nap, Görkorcsolyázók napja, Fűnyírók és Favágók napja, Hidak napja, Fogmosás napja, sőt feltétlenül legyen a napnak is napja, és ez lesz a Nap napja. Hiszen még egyáltalán nem fogyott el mind a 365 nap. Úgyhogy akinek újabb ötlete van, siessen, mert elfogy a 365 nap. Persze, ahogy magunkat, magyarokat ismerem, egy nap két különböző dolog napja is lehet. Mondjuk, jól megférne egymással például, a Szerelmesek és az Óvszerek napja. Várjuk a javaslatokat!


Az éjszaka is lehet világos

Hogy tovább folytassuk az eszmefuttatásunkat, írjunk néhány szót a „valaminek” az éjszakája őrületről. Van már éjszakája a fürdőknek, a mozgásnak, a múzeumoknak, a színházaknak, a strandoknak, a kutatóknak, a szakmáknak, az állatkerteknek, az irodalomnak, a műtárgyaknak, a tetoválóknak, legújabban pedig a futballnak. Ha nem akarunk beállni a mindent piszkálók sorába, ismerjük el, van ebben az „éjszakázásban” ráció. Hiszen az éjszaka érdekesebb, mint a nappal. Az éjszaka rejtélyes, különleges nézőpontot kínál és néha pedig olyasmit produkál, amire a nappal képtelen. Gondoljunk csak egy pillanatra az Állatkertek éjszakájára! Nappal az elnyúlva szunnyadó vadállatok kevésbé hasonlítanak ijesztő oroszlánokra, medvékre, tigrisekre. Tudjuk ugyanis, hogy a vadak igazán éjszaka élnek és vadásznak. Ugyanilyen különleges élményt nyújt egy éjszakai színházlátogatás vagy éppen egy reflektorfényben csillogó strand. 


Éjszaka ne csak aludj!

Miután éjszaka rendszerint alszunk, nagy kalandot kínál, ha felcseréljük a napszakokat és éjszaka indulunk felfedező körútra. A kezdeményezés és a kivitelezés is jó, mert kaput nyit az egyébként is bezárkózó világra. Ismeretségeket kínál, szórakozást nyújt, ismereteket ad. Szóval, nagyon is jók ezek az éjszakák! Mellesleg egyik ilyen éjszakán sem kötelező részt venni, de mint kiderült, százezrek kedvelték már meg többek között az Állatkertek, a Strandok, a Múzeumok éjszakáját. Tegyük a szívünkre a kezünket! Az ilyen kezdeményezéseket mi is szívesen támogatjuk. Beindulhat az ötletgyár!

Felhasznált kép: zoobudapest.com

Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ