RSS Feed

Cinifilm

Csontos Tibor - 2018. 09. 12. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Cinifilm

Nem várok holnapig címmel énekelte nagy slágerét Zalatnay Sarolta az 1967-es Táncdalfesztiválon, s ugyanezen a munkacímen fut a már hosszú ideje tervezett életrajzi filmje is. Mert az énekesnő nem adja fel, s bár azért vannak a jó barátok, továbbra sem sikerült még összehozni az általa "legnagyobb tervének" nevezett filmre az anyagi muníciót. A minap újra felmelegítette a levest a bulvárban, és megszellőztette, hogy Tóth Gabit látná szívesen ifjúkori énjének megformálójaként.

Szóval, még egyetlen fillér sincs a filmre, de az énekesnő már újra ledobta a főszereplőbombát a bulvárra. Néhány éve ugyanezt tette, midőn önéletrajzi film-ábrándját először szőtte a nyilvánosság előtt. Akkor Oláh Ibolyát nevezte meg, mint olyant, aki képes lenne arra, hogy megjelenítse a Táncdalfesztiválon feltűnt üdvöskét, akinek Nem várok holnapig című dalát az ugyancsak ifjonti Omega együttes kísérte. Oláh Ibolya akkor Tímár Péter Casting című filmjében játszott főszerepet Kern András partnereként, Deák Krisztina pedig A miskolci boni és klájd címmel elkészült produkciójához kérte fel a film betétdalának eléneklésére. Oláh Ibolyának a zalatnays mozi lett volna harmadik filmes feltűnése, miután az énekesnő vele szerette volna eljátszatni a tinédzser Cinit. Mondván, hogy fazonban is őt idézi, a barna hajú, frufrus Zalatnayt, csupán kicsit alacsonyabb nála. Oláh azt nyilatkozta, az újságokból tudta meg, hogy Zalatnay számít rá, mert még csak fel sem hívták. - Fogalmam sincs, milyen szerepet szánna nekem, de megjegyzem, még ha telefonált volna is Zalatnay, akkor sem vállalom a filmszerepet - mondta. - Kicsit alám pörköltek ezzel a hírrel, övön aluli ütés volt. 

Eleinte nem volt fontos, hogy a kiválasztott énekelni is tudjon, a film betétdalait megoldották volna Zalatnay hangjával. Az 1955-ös, 2x2 néha öt című filmben is Vámosi János volt Zenthe Ferenc énekhangja... Zalatnay a kezdetekben még arra is gondolt, hogy az akkor még tizennégy éves nevelt lánya kapja ezt a szerepet. Később már énekesnőt keresett, eleinte Király Lindára, később a Vénusz énekesnőjére, Varga Zsuzsára gondolt, de amint meghallotta a tiszadobi Oláh Ibolyát a rekedtes hangján énekelni, mellette döntött. És most itt van Tóth Gabi, aki természetesen "megtisztelőnek találta, hogy Cini rá gondolt és ha úgy alakul és elvállalja, minden tudásával, tehetségével azon lenne, hogy hitelesen alakítsa Cinit, hiszen ő a popszakma legendás énekesnője". 

Igaz, a forgatókönyv még csupán Zalatnay Sarolta fejében állt össze, s producerek sem nagyon jelentkeznek, hogy nevüket és pénzüket adják az életrajzi filmhez, még valamely rendező neve sem bukkant fel - rémlik, hogy mintha Koltay Gábor került volna szóba-, de a legújabb ifjúkori hasonmás nevét már tudjuk. Miként tudjuk azt is, hogy ugyancsak évekkel ezelőtt amerikai televíziós társaság is készült filmet forgatni Zalatnayról, persze, nem csupán a börtönévek miatt. Egykoron Janis Joplinhoz hasonlították, a Bee Gees tagjai lemezt írtak neki, s ha igaz, az egyik Gibb-fivér a kezét is megkérte. Mi több, a Queen gitárosával, Brian May-jel is összeboronálták. Tudjuk, hogy nem volt ő apáca, Komár László, Frenreisz Károly, Révész Sándor, Csapó Gábor élt vele hosszabb-rövidebb ideig. Lenne hát filmre való történés bőven. De hát érdekelne mindez valakit? 


Fotó: zalatnaycini.blog.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ