RSS Feed

Az őcsényi kaland

Dalia László - 2018. 09. 17. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az őcsényi kaland

Őcsény világhírű ,lett, bár a helybeliek nem nagyon vágytak efféle hírnévre. A történet nagyon egyszerű, a helybeli panziós fogadott volna négány menekült családot a Migration Aid szervezésében néhány napos üdülésre. Erre föl elszabadultak az indzkatok, a falugyűlésen kikérték maguknak a népek, sőt a panziós kocsijának gumijait is kiszúrták. A miniszterelnök viszont helyeselte a helybeliek fellépését.

Egy éve történt, tavaly szeptemberben, hogy a mőcsényi rendkívüli falugyűlésen a panzióst halálosan megfenyegették, hajnalra autójának gumiját kiszurkálták. A botrány miatt még a falut 11 éve vezető polgármester is lemondott. Bár Orbán Viktor helyeselte, hogy ilyen élesen küzdött, és kiállt magáért a falu közössége. Szerencsére a rendőrség törvényesen járt el, a fenyegető gumiszurkálót elfogták, a bíróságon elítélték, s többek között kártérítés megfizetésére kötelezték. Vajon mi járt a kamionos fejében, aki amúgy világlátott ember, de hiába utazza be a fél világot, nem lát tovább az orránál? 

Fenyvesi Zoltán, a panziós a napokban kapta meg a 120 ezer forintot, amivel besétált a Migration Aid irodájába, és felajánlotta az összeget, hogy költsék menekült családokra. A panziós javára ugyanis a szervezet tavaly gyűjtést indított, s megtérítették a kárát. Ő most adta vissza a kölcsönt, mert kezdettől annak tekintette. S csak annyit volt hajlandó nyilatkozni, hogy talán ez a javára válik a falunak, valami jó elkezdődik.

Nem hallottam, hogy bármi jó elkezdődött volna Őcsényben, a helybeliek belátták volna, elhamarkodottan ítélték el a jövendő nyaralókat és magát a panzióst. Hogy is gondolták volna meg magukat, amikor maga a miniszterelnök is támogatta a fellépésüket. Naívnak gondolom a panzióst, aki nem fogta fel, hogy az ősi gyűlöletet könnyű feltámasztani, de nagyon nehéz visszagyömöszölni a zsákba. Miközben itthon az eglszégügy lassan bedől, az oktatás pedig tévutakon jár, a krománysajtó mélg mindig a migráns veszélyt nyomatja, pedig sokkal nagyobb bajok járnak a kertek alatt.


Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ