RSS Feed

Dzsudzsák megalkudott

Dalia László - 2018. 09. 07. 8:00:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Dzsudzsák megalkudott

Azt írja at z újság, ahogy egy hajdani kabaréjelent szól, hogy Dzsudzsák Balázs engedett a béréből, s lehet, hogy itthon köt ki, a Mol Vidinél. Állítólag a Hamburgot sokkolta a játékos fizetési követelése, s abból utóbb engedett, így újra a Vidi látókörébe került. Eddig is tudtuk, hogy az egykori nyírlugosi fiúnak a pénz az első, s ezek szerint most amikor elmúlt harminc, nem változik meg. Legalább következetes.

Nem hinném, hogy rosszindulatú lenne a "Dzsudzsák megalkudott" cím, hiszen a magyar játékos, bár nem beszél róla, sőt inkább tagadja, a pénzre hajt. Nincs ebben persze semmi rossz, nem ő az első magyar focista, aki elpazarolta a tehetségét, s mindig odaszerződött, ahol többet ígértek. Már az unokájának se lesz gondja a zsíros kenyérre. Nem sokat tudunk az anyago helyzetéről, csak holmi debreceni üzletközpontos tulajdonrészről beszélnek, meg tudunk két luxusautóról, amelyekkel nem túl jól bánt. Az egyiket összetörte, a másikból a város közepén kifogyott a benzin, tehát még szokni kell a luxust, de menni fog az. 

Amikor híre ment, hogy akár már havi 48 millióért játszana Balázs, született egy-két rosszindulatú kommentár. S egy végtelenül humoros is, a Thermal Spa Siklós FC nevében, amelyben azt írják, hogy havi 48-at nem tudnak fizetni, de van egy szép fürdőjük, váruk és az edző garantálja, hogy mindig kezdő lesz és sosem cserélik le. Persze, mindez tényleg csak tréfa lenne, ha nem tudná már a fél ország, hogy mióta Dzsudzsák eljött Eindhovenből, azóta mindig a gázsit volt az első és az utolsó. Évekkel ezelőtt mehetett volna Dárdai Pál csapatába, s a Hertha újabb lendületet adhatott volna a karrierjének, de akkor is fontosabb volt a pénz. Most pedig ott tart, hogy ingyen igazolható, s utoljára egy arab csapatban, az Al Wahdabán játszott, ahol ugyancsak nem voltak túlzottan elragadtatva a játékától. Előtte a Bursasportban, vagyis a török bajnokságban sem alkotott emlékezeteset. Hol van már a 14 millió eurós ára?

Az Anzsi Mahacskala hatalmas összeget fizetett a magyar játékosért, de aztán továbbadta a Dinamo Moszkvának és az oroszok már csak néhány milliót kértek ért, vagyis ott leírta magát. A Hertha tehát újrakezdés lehetett volna, keresett már annyit, hogy ne legyen anyagi gondja, mégsem fogadta el Hertha hívását. És be sem merte vallani, csak annyit mondott, hogy nem sikerült, Utóbb Dárdai egy elejtett mondatából derült ki, hogy nem tudtak volna annyit fizetni neki, amennyit kért. Nos, itt tart most Balázs. Vagyis egy mostani hír szerint, a Vidi helyett Dubaiba tart. Ott jobban fizetnek...

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ