RSS Feed

Vinnék az edzőt

Dalia László - 2018. 08. 22. 8:00:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vinnék az edzőt

Több menedzser is tiszteletét tette a Mol Vidi-Malmö meccsen, s miközben a svéd csapat szurkolóit különbuszokkal, rendőri kísérettel vitték Felcsútra, a menedzserek köszönték szépen, kerülték a feltűnést, nem is tudjuk igazán, kire vagy kikre voltak kíváncsiak. Ám, sosem találnák ki, amit az egyik bennfentes kifecsegett, a Mol Vidi szerb edzőjét nézték ki maguknak.

Mostanában nem nagyon járnak magyar pályákra menedzserek, játékos megfigyelők, hiszen mit is keresnének errefelé. Korábban is kevés magyar játékost tudtak felfedezni, s azok többsége is meglehetősen gyorsan hazatért. Nem nagyon tudtak beilleszkedni és nem is fértek be az új csapatukba. Utoljára még a lengyelek láttak valamiféle forrást, "olcsón veszek, drágán adok" üzletet a magyar piacon, s Nikolicsot jól el is adták Amerikába, de az utóbbi néhány magyar játékossal befürödtek. A magyar klubcsapatok most is korán kizúgtak ez európai kupákból. Egyedül a Mol Vidi maradt talpon, s azon nem is érdemes vitatkozni, hogy tulajdonképpen erősebb csapatokat (Ludogorec, Malmö) ejtettek ki. No, szerdán már okosabbak leszünk, hogy az ugyancsak rutinosabb, erősebb gárda, az AEK Athén ellen lesz-e esély esetleg a Bajnokok Ligáját megcélozni. Ám az eddigi menetelés már felkeltette az ügynökök figyelmét, el is jöttek Felcsútra, s miután a magyar csapat jutott tovább, nem is jöttek rossz helyre.

Okosan játszott a Mol-Vidi, ugyan itthon sem győzött, de a kinti 1:1 után a 0:0 továbbjutást ért. Végigvettem a csapat névsorát, s erősen elgondolkodtam, hogy vajon a menedzserek kire volnának kíváncsiak. Ez ugyanis egy öreg csapat. A szerbek (Lazovics, Scsepovics fivérek) már leszálló ágban vannak, a bosnyák válogatott Hadcic is 29, azért is gurigáznak a magyar bajnokságban. Stopira és Vinicius ugyancsak nem villognak már sokáig, ahogy a védelem tengelyében játszó, a csapat eszének titulált Juhász is az utolsókat tapossa, már a válogatottságról is lemondott, hiszen elmúlt 35. Kovács István, Fiola vagy Pátkai egy magyar bajnokságban elfocizgatnak, de egy erősebb ligában már bajban lennének. Kovácsik kapus nem rossz, őt esetleg el lehetne adni egy ciprusi vagy kazah csapatnak.

Végül is kitalálhattam volna magamtól is, hogy az, aki ezt a csapatot rendbe szedte és hasonló hatékonysággal játszatja, mint a korábbi portugál edző, Sousa, az viszont a nemzetközi piacon is kelendő lehet. Nikolics mester a Vidi előtt a belgrádi csapatból épített bajnokot, s tavaly a Videotonnal megnyerte magyar bajnokságot. Telitalálat volt az ő szerződtetése. A szerb tévé egyébként Nikolics miatt élőben közvetít a Vidi-AEK meccset. Persze nem árt, ha tudjuk, hogy a székesfehérvári csapatnak van a legjobb menedzsere Kovács Zoltán személyében. Szóval a mesterre fáj a külföldi menedzserek foga, s nyilván van az a pénz, amiért menne, s a Mol Vidi is elengedné. Kár, hogy Felcsútra egy szerbért zarándokolnak el az ügynökök, de ez van, még ha nem is szeretjük.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ