RSS Feed

Szervíz: Audi, Ford és a többiek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 07. 20. 17:47:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szervíz: Audi, Ford és a többiek

Ki gondolná, hogy Közép-Európa legmotorizáltabb tagállamában már közel 10 esztendős átlagosan a járműpark. A német autósok hagyományosan a belföldi típusokat kedvelik: ezen modellek kereskedelmi- és szervízhálózata a legnagyobb.

A Német Általános Autóklub (ADAC) tapasztalatai szerint a Mini és riválisai  mezőnyében az Audi A1/A3, a Ford Fusion, az Opel Mokka szorulnak a legritkábban a sárga angyalok segítségére. A 2008 és 2015 között gyártott modellek családjában megbízhatónak számít a Mazda 2, a Mitsubishi Colt/Space Star, a bajor-brit Mini és a Toyota Yaris is. Jó, ha a használt verdára vadászók tudják, hogy az ADAC statisztikái szerint a leggyakoribb műszaki zavar (40 %) az akkumulátor lemerülése, elöregedése.

A német utakon meghibásodott járművek ötödénél van gond a motorral. A kiskocsik szegmensében a 2014-es évjáratú Fiat 500-asokkal van a legtöbb baj, s az idősebb Pandák is régi ismerősei a szerelőknek. A 2015-ös Smart fortwo, továbbá a komfortosabb Hyundai és a Dacia egyes típusai ugyancsak a szokásosnál szervízigényesebbek.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ