RSS Feed

A franciák már a döntőben

index - 2018. 07. 11. 8:35:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A franciák már a döntőben

A vb legszínvonalasabb meccse volt az első elődöntő. Szöglet utáni fejes döntött a 2. félidő elején. Nagyon jó iramban indult az első elődöntő, de a 15. percig kellett várni, hogy igazán belemelegedjenek a csapatok. Akkor Pogba csinált meg két nagy cselt a középpályán, Mbappét ugratta, Courtois épphogy kiért, és felszedte a labdát.

Az első nagyobb helyzet Hazard-é volt belga oldalon, de kiszorítottabb helyzetből laposan mellélőtt.
Matuidi felelt a másik oldalon majdnem 25-ről, nagy lövés volt, de pontosan Courtois kezébe tartott, le is húzta.

A francia kapunál Hazard ezúttal csavart úgy 15-ről, talán be is megy, de Varane az útban volt, és fölécsúsztatta a labdát

A legnagyobb belga helyzet a következő akcióból jött, Alderweireld fordult a kapura úgy, hogy a labda távolodott attól, így Lloris kitalálta, hogy ez csak a hosszúra mehet, oda is ért, kitolta a labdát.

Ennél is nagyobb volt Pavard helyzete, sőt, ziccere a másik kapunál, amikor az ötös sarkán Courtois-val találta magát szemben: ügyesen helyezett a hosszú alsóra, de nem emelete meg a labdát, így az a tökéletesen helyezkedő kapus sarkáról kipattant a 40. percben.
A második félidő elején odaléptek a franciák, felgyorsították a tempót, és sorra jöttek a helyzetek.
Sőt, már a gól is, az 51. percben: Griezmann kanyarította be a szögletet, a labda kapura tartott, már röptében látszott, hogy szenzációs beadás, Umtiti megelőzte Fellainit és a rövidre becsúsztatta a labdát. 1-0.

A fejes védhetetlen volt, a beadás erejét a Barca-védő ügyesen fordította a kapu felé.
Továbbra is a francia helyzetek jöttek, melyek végén ha nem Giroud van, talán góllal végződnek, de a középcsatár abból sem talált kaput, amikor Mbappé szenzációsan, sarokkal tette be a védő mögé, de Giroud elé a labdát. Dembele lába odaért, és blokkolta a lövést.
A 60.-ban beállt Dembele helyett Mertens, és a belga jobboldal fel is javult. Fellaini fejelt mellé épp a kis napolis támadó beadásából. De Bruyne lőhetett közelről, de borzasztóan találta el, a labda fölé ment. Az irányítónak egyébként pocsék meccse volt, akad még két lövése, öt-hat méterrel fölé azok is.
  

A francia kontrák közben még veszélyesebbek és gyorsabbak lettek, illetve lettek volna, ha még csírájában nem fojt el egyet-egyet taktikai faulttal Hazard majd Alderweireld egy-egy sárgáért cserébe.
A meccs továbbra is óriási volt, sőt, még lüktetőbbé vált. De Giroud tartotta a lelket a belgákban, amikor Griezmann remekül visszagurított labdáját 16-ról kilőtte a stadionból.
A 80. percben óriási bírói hiba hátráltatta a belgákat. Hazard húzogatott a 16-oson belül, majd kívül, aztán a belgák reménye, Giroud úgy odalépett neki, hogy csak úgy csattant a térd a térdhez. Az uruguayi Cunha bíró lépett párat a tetthely felé, aztán mutatta, nem volt semmi. A belgák 18 méterről, majdnem középről rúghattak volna szabadot, valószínűleg ez lett volna a legnagyobb egyenlítési lehetőségük.

Akcióból a 88.-ban lehetett volna, amikor De Bruyne zseniális labdát nyesett be Lukakunak, aki se mellkassal, se fejjel, se semmivel nem találta el azt.
A végére kinyíltak a belgák, de a hat perc hosszabbítás sem volt elég, hogy egyetlen helyzetet összehozzanak. A franciáknak volt kettő is, előbb Mbappe elönzőzte, majd a 96.-ban Tolisso lövését kitolta Courtois.
Az óra lepörgött, Cunha lefújta a meccset: a franciák bejutottak a vb-döntőbe. 1998 és 2006 után harmadszor. Ellenfelük a szerdai horvát-angol győztese lesz.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ