RSS Feed

Éremért utaznak az Eb-re a pólósok

M. A. - 2018. 07. 12. 12:05:35 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Éremért utaznak az Eb-re a pólósok

A címvédő női, valamint a férfi válogatott is éremért utazik a szombaton kezdődő barcelonai vízilabda Európa-bajnokságra. Mind a két gárda felkészült az idei év legnagyobb megmérettetésére, és abban biztosak, hogy az éremszerzés senkinek sem lesz egy egyszerű feladat.

Bíró Attila, a női csapat szövetségi kapitánya hangsúlyozta, tervei szerint együttese mérkőzésről mérkőzésre fejlődik majd, s a második héten már a legjobb teljesítményét tudja nyújtani.

„Próbálunk átállni a mediterrán életstílusra annak érdekében, hogy ne legyen meglepetés egy késői ebéd vagy egy korai vacsora” – mondta Bíró Attila, akinek tanítványai először szombaton 22.15 órától ugranak vízbe a házigazdák ellen. A hatos csoportban a magyarok sorrendben még Törökországgal, Szerbiával, Oroszországgal és Németországgal találkoznak, az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

A férfiak a csoportszakaszt Grúzia ellen kezdik, majd az olaszokat követően a németek ellen folytatják. Märcz Tamás hangsúlyozta: a játékosok fizikai állapotával nincs probléma, a felkészülési időszak alatt azt kellett „menedzselni”, hogy a rengeteg mérkőzéstől ne égjenek ki a kerettagok.

„Szerencsére az úszóedzéseket is ki tudtuk váltani, egy-két mérkőzéssel” – mondta a tréner, aki hozzátette, az Eb egy újabb állomás a tokiói olimpia felé, s már most meg is húztak néhány olyan változtatást, mely az ötkarikás játékok miatt volt fontos.

 


Fotó: twitter.com/Rio2016_en
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ