RSS Feed

Fish&chips Londonban

K.M. - 2018. 07. 10. 8:54:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Fish&chips Londonban

London bármikor jó ötlet, hiszen a Towertől a Shakespeare's Globe színházon át a Harry Potter forgatási helyszíneit felvonultató stúdióig számtalan látványosság teszi izgalmassá a várost. Nemcsak baráti társaságoknak, hanem kisgyermekes családosoknak is ideális úti cél, hiszen a Flybe légitársaság járataival könnyen és kényelmesen ott lehetünk a belvárosában, akár pár óra alatt.

Mary Poppins, Blöff, Bridget Jones naplója, Sweeney Todd – hogy mi a közös bennük? Mindegyik film Londonban játszódik! Persze nemcsak ez ad rá okot, hogy ellátogassunk a sör, a foci és a fish& chips hazájába: szinte bármelyik évszakban is vesszük célba, garantáltan izgalmas élményben lesz részünk.Hogy csak néhány opciót említsünk, a történelmi látványosságok mellett Madame Tussaud panoptikumában a legnagyobb hírességek viaszmásával fotózkodhatunk, megpróbálhatjuk kizökkenteni a brit királyi testőrség Buckingham-palota előtt őrködő tagjait, a Warner Bros. Harry Potternek szentelt stúdiója pedig a gyerekektől a felnőttekig garantáltan mindenkit levesz a lábáról.

Szerencsére Budapestről is gyorsan és kényelmesen, mindössze 2,5 óra alatt ott lehetünk, például a Flybe járatával,ami ideális időpontban, délelőtt 09:25-kor indul, és 12:00 előtt 10 perccel ér London-Southendre. Utóbbit egyébként a vezető brit fogyasztói szervezet, a Which? közvélemény-kutatásának résztvevői 2017-ben már zsinórban harmadszor választották meg London legjobb repterének, köszönhetően többek közt annak, hogy kis mérete miatt sokkal gyorsabban jutunk át az ellenőrzésen, és a szokásosnál hamarabb megkapjuk a poggyászunkat.

Bár Anglia nem elsősorban a gasztronómiájáról híres, London megkerülhetetlen látnivalói mellett kihagyhatatlan a mostanra kultikussá vált fish&chips, amit itt készítenek a legjobban. A titka a friss, omlós tőkehal, a kifogástalan sörtészta, ami csak úgy roppan a szánkban, és persze az aranybarnára sült krumpli. Általában ecettel és különböző szószokkal tálalják, ami még emlékezetesebbé teszi az ízélményt. Tudtad, hogy – bár mindenhol angol fogásként tekintenek rá –történészek szerint igazából szefárd zsidó étel? Az első fish& chips boltok egyébként az 1860-as években nyíltak Londonban és környékén, de ma már szinte minden brit étterem és vendéglátóegység étlapján is megtalálható. A leggyorsabb és legolcsóbb megoldást mégis a „chippy”-k jelentik: a britek így hívják a fish&chips shopokat.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ