RSS Feed

Nyereséges japán állami nyugdíjalap

mti - 2018. 07. 09. 18:15:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Nyereséges japán állami nyugdíjalap

A japán állami nyugdíjalap (GPIF) három éve legnagyobb, 91 milliárd dollár nyereséget ért el a március végével záródott pénzügyi évben.A világ legnagyobb összeggel gazdálkodó nyugdíjalapjának a nyeresége 6,9 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit.

    A GPIF 2014-ben döntött arról, hogy fokozatosan 25 százalékról 50 százalékra növeli a részvények arányát a portfólióban, a kevésbé jövedelmező, bár biztonságosabb államkötvények kárára. 
    A március 31-én záródott pénzügyi évben a japán részvényekbe történt befektetések nyeresége 15,7 százalékkal, a külföldi részvények esetében pedig 10,2 százalékkal nőtt. A japán államkötvényeken a nyereség 0,8 százalék, a külföldi állampapírokon pedig 3,7 százalék volt.
    A külföldi államkötvényekbe történt befektetések nyereségét csökkentette a jen 4,8 százalékos drágulása a dollárhoz képest.
    A március végével záródott pénzügyi év végén a GPIF vagyonának 25,1 százaléka volt japán, 23,9 százaléka pedig külföldi részvényekben, továbbá 27,5 százaléka japán és 14,8 százaléka külföldi államkötvényekben.
    A GPIF által leginkább preferált részvények a japán Toyota Motor Corp és a Mitsubishi UFJ Financial Group, továbbá az Apple, a Microsoft és az Amazon amerikai cégek. A nyugdíjalap kötvényportfóliójában elsősorban japán, amerikai, olasz és  francia államkötvények vannak.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ