RSS Feed

Frankfurt: mi van a pocakodban?

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 07. 07. 17:17:33 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Frankfurt: mi van a pocakodban?

Németországban, ahol átlag napi 3-4 halálos áldozata van a kábítószer fogyasztásnak/túladagolásnak a tiltott drogok jelentős része a szomszédos Hollandiából és Csehországból érkezik – közúton.

Persze Dél-Amerikából bonyolult lenne autóval becsempészni a tiltott szereket az EU-ba, ezért sokan a reptéri kontrollt próbáják meg kijátszani. A legforgalmasabb közép-európai reptéren, Frankfurtban tavaly jó 7 tonna drogot találtak a fináncok és speciálisan kiképzett ebeik. Július küszöbén is sikeresek voltak a Majna-metropoliszban a vámosok.

Egy Brazíliából érkezett „turista” alaposabb átvizsgálásakor gyanút fogtak a szakemberek, ám a 35 éves férfi böröndjében, ruházatában nem leltek kábszert. De a külfölfi kezén kimutatható volt, hogy nem liszttel babráló pék akadt horogra. A röntgenes orvosi vizsgálat során, 70 zacsekben, mintegy 860 grammnyi kokaint fedeztek fel a Sao Pauloból érkezett légiutas gyomrában. Szar ügy. A 36 ezer eurónyi illegális árút lefoglalták és a peches csempészt őrizetbe vették. Folyt. köv.


Fotó: E. Várkonyi Péter
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ