RSS Feed

Calau: veszélyes gyűjtemény

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 07. 04. 12:38:19 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Calau: veszélyes gyűjtemény

Illegális fegyverraktárra bukkant a német rendőrség e napokban egy Berlintől délre fekvő városkában. Calauban (Oberspreewald-Lausitz) a családiház környékét evakuálták, s a robbanószer egy részét megsemmísítették.

A német fővárostól száz kilométerre fekvő, közel 8 ezer lakosú brandenburgi település több tucat polgárát kellett június végén átmenetileg evakuálni. A rendőrség első benyomása szerint a 46 esztendős, beteges férfi - akinek halála miatt riasztotta édesapja a hatóságot - nem erőszakos bűncselekmény áldozata lett, hanem természetes módon hunyt el. A kiérkező egyenruhások nagy meglepetésére komoly mennyiségű háborús pisztoly, puska, kézigránát, robbanószer és töltény volt az áldozat otthonában, pincéjében, garázsában.

A tűzoltóság és a katasztrófavédelem szakemberei a veszélyes gyűjtemény egy részét elszállította a helyszínről és azt megsemmisítette. A detonációt követően a környékbeli lakók visszatérhettek házaikba. Az elhunyt családtagjai, szomszédai kihallgatása jelenleg is tart: talán hamarosan fényderül arra, hogy konkrétan mi okozta a férfi halálát, s hogy mi célból létesített fegyverraktárt egy békés, keletnémet városkában? A hatóságot természetesen a lefoglalt több mázsányi hadianyag származási helye is érdekli, különös tekintettel arra, hogy Calau a cseh és a lengyel határtól sincs messze.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ