RSS Feed

Európa: tartós SUV divat

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 07. 06. 8:35:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Európa: tartós SUV divat

Optimisták lehetnek 2018-ban az autókereskedők, mert az új modellt vásárló polgárok mintegy ötöde - akárcsak tavaly - idén is a drágább szegmensbe tartozó SUV kategóriát választja. Például Nissan emblémával.

A környezetvédők örömére az öreg kontinensen mind több vevő fordul el a dízel típusoktól. Ám a parkolóhely hiányos nagyvárosokban tovább hódítanak a terepjárós erényeket sejtető, méretes SUV-k. Múlt évben az Európában értékesített új kocsik 19,5 százaléka tartozott ebbe a (nem olcsó) kategóriába. A bő 4,5 millió darab frissen üzembe helyezett SUV mezőnyében a Nissan Qashqai lett a bajnok. A csinos japán city-dzsipből negyed milliót értékesítettek, jobbára Nyugat-Európában.

Míg a hagyományos modellek versenyében elvehetetlen az elsősség a Volkswagen Golftól - mögötte a Renault Clio és a VW Polo is dobogós - addig a Qashqai legkeményebb riválisa a Tiguan. 2017-ben közel 235 ezer példány kelt el a Volkswagen emblémás kedvencből. A kombik előnyeit a magasabb ülési pozíció erényeivel ötvöző modellcsalád a luxusautók híveit is ostromolja - igaz a Porsche, az Audi, a BMW és a Mercedes e szegmensben sem lesz tömegjármű.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ