RSS Feed

Korda György vizsgáztatta Nagy Ferót

Mixonline - 2018. 07. 03. 13:00:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Korda György vizsgáztatta Nagy Ferót

A nyolcvanas évek elején Korda György is tagja volt az Országos Rendező Iroda vizsgabizottságának,amely a színpadig szereplésekre vonatkozó működési engedélyeket adta ki. Egy most megjelent interjúkötetben Korda elmeséli, hogy Nagy Ferót is be kellett hívni ORI-vizsgára. Az OSZK-vizsgára pedig Balázs Klárit...

Megjelent a Hangok és ütemek - tizenkét életút zenével című, az NKA Hangfoglaló  Programjának támogatásával megjelent remek interjúkötet, melyben többek között Korda György is mesél az életéről, a pályafutásáról. Kiderült, hogy tagja volt a működési engedélyeket kiadó ORI- és OSZK-bizottságnak is. Utóbbi az Országos Szórakoztató Központot jelentette. Korda felidézi, hogy Nagy Feró vizsgáztatása csupán formalitás volt, hiszen akkor már sztárnak számított és természetesen megkapta az engedélyt.

Náluk vizsgázott Zámbó Jimmy még a rendszerváltás előtt. Zámbó Imre addig soha nem látott módon magnetofont is vitt magával a vizsgára és azzal kísérte saját magát. Korábban mindenki zongorával adta meg a háttérzenét, Zámbó magnetofonnal. A vizsgabizottság Korda kivételével nem akart nenki működési engedélyt adni, mondván, nem hozott hangszert és különben is "szokatlan a külseje". Korda azonban meggyőzte a bizottság tagjait arról, hogy tehetséges énekesről van szó. Ezért Zámbó egész életében hálás volt Kordának, aki az OSZK-ban is vizsgáztatott, többek között Falusi Mariannt is. Egyedül Korda engedte át a vizsgán.

Amikor pedig későbbi felesége, Balázs Klári vizsgázott, aznap Korda György éppen beteg volt, de az énekesnő természetesen sikerrel járt. 

Fotó: nlcafe.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ