RSS Feed

Christian Dior-kiállítás Londonban

mti - 2018. 07. 03. 9:56:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Christian Dior-kiállítás Londonban

Az eddigi legnagyobb szabású brit kiállítást rendezik meg a legendás francia divattervező, Christian Dior munkásságáról jövőre a londoni Viktória és Albert Múzeumban (V&A) - írta hétfőn a BBC News.

A Christian Dior: Designer of Dreams (Christian Dior: álmok tervezője) című kiállítás visszatekint a Dior-divatház történetére és bemutatja hatását a francia divat világára.
    A V&A egy tavaly Párizsban megrendezett kiállítás nyomán szervezi meg saját tárlatát. A francia anyagot egy új szekcióval bővítik, amely Dior brit kultúrára gyakorolt hatásával foglalkozik.
    Oriole Cullen, a V&A illetékes igazgatója szerint a kiállítás "a Dior-divatház maradandó hatását és Dior Angliához fűződő kapcsolatait ünnepli majd". 
    Dior a brit építészet és kertművészet nagy csodálója volt. A Nagy-Britanniához fűződő kapcsolata a negyvenes évek végén kezdődött, akkor tartotta meg ugyanis első brit divatbemutatóját a Savoy Hotelben.
    A múzeum felidézi azt a Dior-bemutatót is, amelyet a divattervező 1954-ben tartott az Oxford melletti Blenheim-palotában.
    A kiállításon több mint 500 tárgyat, köztük a tervező vázlatait és divatfotóit is láthatja a közönség. De több mint 200 egyedi ruhakölteményt is bemutatnak, egyebek mellett azt a ruhát is, amelyet Margit hercegnő viselt 21. születésnapján.
    A tárlat rendezői arra is kitérnek, hogy Dior követői, mint John Galliano vagy Maria Grazia Chiuri hogyan folytatták a divatcézár örökségét.
    A kiállítás 2019. február 2-án nyílik meg és július 14-ig lesz látogatható.Fotó: hu.wikipedia.org
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ