RSS Feed

Vb 2018: Moszkva nem aludt

mti - 2018. 07. 02. 13:00:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vb 2018: Moszkva nem aludt

Moszkva belvárosában hajnalig tartó ünneplés kezdődött vasárnap este, miután a házigazda orosz válogatott 1-1-es döntetlent követően 11-esekkel meglepetésre felülmúlta a végső diadalra is esélyesnek tartott spanyol csapatot a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Több tízezren özönlöttek az utcára, emiatt a városközpontban szinte teljesen leállt a felszíni közlekedés, amelyet rendőrök irányítottak a hömpölygő tömeg biztonsága érdekében. A többség a fehér-kék-piros trikolort festette magára és zászlót lengetve hangosan kórusban éltette Oroszországot, míg az autókban veszteglő sofőrök tülköléssel vették ki részüket a hangzavarból.

A hazai drukkerekkel beszélgetve kiderült, a földöntúli boldogság annak köszönhető, hogy többségük nem várt sokat a nemzeti együttestől, amely egyesek szerint minden idők egyik legrosszabb orosz csapata. Már azt bravúrnak tartották, hogy a szbornaja a Szovjetunió felbomlása óta először továbbjutott csoportjából, de azt legtöbben álmukban sem gondolták, hogy a legjobb 16 között reális esélyük lesz a spanyolok ellen.
 
Természetesen a szurkolók nemcsak az utcákat, hanem a bárokat is ellepték, ahol azt figyelték, ki lesz szombaton a következő ellenfél a szocsi negyeddöntőben. Luka Modric hosszabbításban kihagyott büntetőjénél egyértelműen kiderült, az oroszok a dánokat szerették volna riválisnak, mert úgy vélték, ellenük több esélye lenne a válogatottnak, mint a horvátok ellen. Mivel végül csalódniuk kellett, sokan biztosra veszik a kiesést Horvátország ellen, de volt olyan is, aki már orosz-uruguayi finálét vizionált, amelyet a házigazda nyer meg 2-1-re.
 
A döntőnek is otthont adó Luzsnyiki Stadionban rendezett találkozón viszont nem volt érezhető, hogy a közönség valóban 12. játékosa lenne a hazai gárdának. Ahhoz képest, hogy 78 ezernél is többen tekintették meg a helyszínen a találkozót, javarészt csak halk moraj uralkodott a csendesen csordogáló mérkőzésen az arénában. A szurkolók a ritka orosz megindulások alkalmával bíztatták csak igazán kedvenceiket, illetve alkalmanként hangos füttyszóval jelezték nemtetszésüket, amikor a spanyolok hosszú percekre "eldugták" a labdát.
    A vasárnap éjjel viszont az ünneplésé volt, még egy órakor is hangosak voltak a metróaluljárók, és hajnalig kisebb csoportokban ünnepeltek az oroszok.
Fotó: napi.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ