RSS Feed

Seehofer statisztikája

Mogyorósi Géza - 2018. 06. 19. 8:00:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Seehofer statisztikája

Megnyugodtam. Noha szubjektív érzetem szerint Németország - ahol bő 30 esztendeje élek - kevésbé biztonságos, mint például a 80-as években, a berlini falomlás előtt, a Merkel kormány új belügyminisztere a sajtót arról tájékoztatta, hogy az NSZK-ban egyre kevesebb a bűncselekmény.

A bajor tartományi kormány korábbi frontembere, Orbán Viktor puszibajtársa, a Berlinbe katapultált új Bundesinnenminister, Horst Seehofer (CSU) valójában elődje sikereivel dicsekedett minapi berlini sajtótájékoztatóján. Közel 10 százalékkal mérséklődött a bűncselekmények száma 2017-ben az EU legnépesebb tagállamban – állítja. Én, aki amúgy is undorodva hallom a migránsveszélyről szóló acsarkodó híreket, meglepődve látom, hogy a keresztényszociális pártvezér/miniszter Seehofer - Fidesz haver - nem rejti véka alá, hogy negyedszázada nem volt oly' kevés rendőrségi ügy a „teltházas” Németországban, mint tavaly. Hm. Pedig se kerítés, se kordon!

Ám a polgárok szubjektív biztonságérzetén lehetne javítani, noha csökkent a zsebelések, lakásbetörések száma a kontinens szívében. A gyanúsítottak harmada idegenajkú volt, de például a félmillió szíriai menekült ritkán ütközött össze a törvénnyel a múlt évben. A szexuális büncselekmények gyarapodása természetesen aggasztja a német adófizetőket. S az sem megnyugtató, hogy a balhék negyedét részegek követték el. Angela Merkel birodalmában a drogosok is gyakorta ütköznek össze a törvénnyel - egyes kábítószerek legalizálásának ötlete megosztja a liberális-demokratikus társadalmat.

A gyermekpornográfia és az antiszemitizmus terjedése 2018-ban régi-új kihívást jelent a Horst Seehofer vezette szövetségi belügyi tárcának Berlinben. A Münchenből a Spreehez átköltözött, idősödő keresztényszociális kormánytag - a magyar miniszterelnök támogatója - kemény kézzel hírdeti, hogy gyorsítani kell az elutasított, illetve kriminális menedékkérők kitoloncolását. Például Afganisztánba és Észak-Afrikába, ahonnan nap mint nap újabb migránscsoportok érkeznek Európába.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ