RSS Feed

Mexikó kontra NSZK

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 06. 14. 12:05:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mexikó kontra NSZK

Németország labdarúgó válogatottja - a Lufthansa légitársaság különgépével – kedden landolt az orosz fővárosban. Joachim Löw teamje a FIFA WM 2018 első csatáját vasárnap Mexikó ellen vívja!A 20 fok körüli "germán kánikulában" a négy évvel ezelőtti "cicomázáshoz" képest - egyelőre - kevesebb a trikolór, a felzászlózott autó az EU legnépesebb tagállamában - állapítom meg a berlini utcákat járva.

 Ritka a túlfűtött nacionalizmus, s az is csak a sportnak szól e nyáron. Túl az itáliai edzőtáborozáson, ahol a kancellárnő is felkereste az oroszországi Vb-re készült német srácokat, már világos, hogy az FC Bayern portása, Manuel Neuer – hosszú kihagyást követően, gyógyúltan – védhet majd a világtornán. Az 1-es mez viselőjén kívül a kapus trió tagja Marc-André ter Stegen és Kevin Trapp.

A védők között csupa huszonéves, ám tapasztalt játékost vet be Jogi Löw. Az előkelő névsort – két sör között – már a a hétvégi első német vonatkozású meccs előtt érdemes ízlelgetni. {Ki beszél most a multikulti haláláról – mosolygok magamban.} Szóval Boateng, Ginter, Hector, Hummels, Kimmich, Plattenhardt, Rüdiger, Süle hárítják a támadásokat Vlagyimir Putyin birodalmában. Június 13-tól már Moszkva közelében tréningezhet a Löw gárda. Koffert pakolhatott, cipelhett a frankfurti reptérre Brandt és Draxler is. Gomez, Goretzka, Gündogan is élvezik a szép hajú szövetségi kapitány bizalmát. A gólgyárosok stoplis brigádját erősíti Khedira, Kroos, Müller, valamint Özil, Reus, Rudy és a nagyon fiatal Werner.

Németország focilázban ég! Biztosra veszem, hogy egy-egy meccset több tízmillióan néznek majd odahaza, kerti bulikon, óriás kivetítőkön. S a legszerencsésebb drukkerek a Vb helyszínén. A Löw team a nemzetközi torna (hivatalosan FIFA WM 2018) első csatáját Mexikó ellen vívja  június 17-én. Tuti, hogy ez piros betüs dátum a sportbarátok naptárában! Micsoda nyár!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ