RSS Feed

Bezár a Wichmann

index, 444.hu, mix - 2018. 06. 13. 17:16:19 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bezár a Wichmann

Nagyjából egy hónap múlva bezár a bulinegyed egyik utolsó régi kocsmája, a Wichmann Söröző - írja az Index. A tulajdonos, Wichmann Tamás kilencszeres kenuvilágbajnok és többszörös olimpiai dobogós azt mondta, 70 éves korára elfáradt a vendéglátózásban. Pedig ez egy legendás hely volt, néha éjfélkor nótáztak, gitároztak is, ha olyan volt a hangulat. A külföldieknek is tetszett, bár nem nagyon értették.

Az Index rákérdezett, nincs-e valaki, akinek a jelenlegi formájában átadhatná az üzletet, de Wichmann szerint nincs ilyen, inkább eladja a Kazinczy utcai üzlethelyiséget. A Wichmann szerepelt volna a 444 jó hely Budapesten című kiadványunkban is. Ezt írtuk a készülő könyvbe, bár nem nekrológnak szántuk:

Annyi mindenre használják ma a „legendás” jelzőt, hogy az teljesen elhasználódott. A Wichmann viszont tényleg legendás. A Wichmann Tamás kenuvilágbajnok által 1987-ben nyitott kocsma 30 év alatt semmit nem változott. Hiába nőtt fel körülötte a bulinegyed több száz vendéglátóhelye, meg sem érintette semmilyen divathullám.

A Mix Magazinban évekkel ezelőtt már írtunk a kocsmáról. Akkor így nyilatkozott az egykori kenu világbajnok. ""
- A történet korábban kezdődik, nyitottunk volna éttermet korábban is, de a gorbacsovi szesztilalom idején némi nehézségbe ütközött, s ital nélkül pedig nincs étterem. Tejcsárdát pedig nem akartam volna. Aztán a Kőbányai Közért vezetője, Sümegi Gyuri bácsi szólt, hogy átvenném-e az MTK pálya büféjét, mert az előző levonult. Egy hetem volt, hogy feltöltsem a büfét, mert épp a Fradit várták a Hungária körútra. Két évig vittem. Sokan emlékeznek még, hogy amikor megnyitottam a Kazinczy utcai kocsmát, először Szent Jupátról, a kenusok védőszentjéről kapta nevet, aztán rajta ragadt a Wiichmann. Végül is előtte is így emlegették. Szerencsére mindig jól futott, talán ez volt az első romkocsma. Itt nincs faxni, gyere be, ülj le és igyál sört, fröccsöt, ehetsz bécsit, chilis babot, vagy gulyást, garantáltan friss. Ha olyan kedvünk van, m ég a gitár is előkerül. A múltkor Sárospatakon is lenyomtam néhány kenus nótát, azon nem múlhat a jókedv.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ